Ne vízben főzd a krumplit: van egy sokkal finomabb alternatíva
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
Szeretek sütni, főzni csak sokszor nincs időm... Így főleg lusta receptjeim vannak :)
Kertészkedés, sütés főzés
Édesanyám mindig megengedte, hogy a konyhában is mellette legyek, így nem is tudom mikor kezdődött ez a történet... :) Arról nem is beszélve, hogy Pálma nagynéném és Kertész nagymamám miket tudnak :) Legújabb inspirálóm pedig a Kedvesem Édesanyja :) Ezúton is köszönök nekik mindent .
Miskolcon születtem, Nagymama még mindig ott él :) A másik felem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei. Budapesten 6 évig laktam, ahol megtanultam hogyan lehet a semmiből is főzni. Most pedig Londonban próbálom "Idegen" alapanyagokból az Otthon ízeit az asztalra varázsolni.
Próbáljunk megfőzni mindent, amihez kedvet kapunk, legyen az bármi :)
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!
A brokkoliról mindenki tudja, hogy szuperegészséges zöldség, viszont azt is, hogy főzés útján sok tápanyag elvész belőle. Ez ellen tudsz tenni, ha egy egyszerű alapanyagot hozzáadsz főzés közben. Már mutatjuk is miről van szó!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...