#

On Fit Journey Kitchen

  • receptjei: 0
  • regisztrált: 2019.11.23

On Fit Journey Kitchen adatai

Mióta főzök

Igazán hobby szinten 2 éve kezdtem el főzni rendszeresen, az egészségesebb életmód miatt. 

A hely, ahol főzök

Itthon a konyhámban. 

Ars poetica a konyhában

Az ízek pusztulásának korát éljük.                                   A világban naponta kihal egy íz. Ma már ott tartunk, hogy az alapvető élelmiszerek kilencven százaléka harminc növényből vagy azok származékaiból készül. Nehéz elhinni, de érzékeinket egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar manipulálja, s kényelmességből, megszokásból alig teszünk ellene valamit. Laboratóriumokban előállított aromákkal megváltoztatják ízlelésünket, hozzászoktatnak bennünket az ízfokozókhoz,az emberek többsége már undorodik néhány friss egészséges alapanyagokból. Vissza kell térni a természetes alapanyagokhoz, különben végérvényesen megbolondítják ízlelésünket. Az íz az ételek "lelke", ha ezt ellopják tőlünk, nemcsak a múltunkat, hanem kulturális identitásunkat is elveszíthetjük.   Gundel Károly 1927-ben azt mondta Krúdy Gyulának, hogy annyira sietős lett az embereknek, hogy elfelejtettek enni, a világnak már nincs szüksége vendéglősre. Majd némi gondolkodás után hozzáfűzte:  "Nincs más hátra, újra meg kell tanítani Pestet enni!"