#

kovex

  • receptjei: 32
  • regisztrált: 2010.09.24

kovex adatai

Rólam

Kb.10 éves lehettem, amikor szüleim rám bízták az úgynevezett kajapénz beosztását, mivel válogatós voltam, és legszívesebben rántott húst ettem volna rántott hússal. Na, a pénzkezelés 1 hónapig tartott, mert rájöttem hogy nem lehet húst, hússal enni, mivel a pénz nem tart ki egy hónapig. Viszont megtanultam, hogy olcsón is lehet finomat főzni. Régóta főzök, de csak a kisokosomba írtam le a recepteket, amiket a Szüleimtől, Dédikémtől, Nagymamámtól stb. tanultam. Sokszor eszembe jutott, hogy közzé kéne tenni, lefényképeztem az ételeket, de sosem volt rá időm, hogy leírjam a recepteket. Most úgy döntöttem, hogy másokkal is megosztom, mivel ahány ház, annyi konyha. :) Aztán belém csapott a villám..... ó, én balga azt nem írhatom le, hogy ízlés szerit, mert én utálom a legjobban, ha ezt olvasom, így nekiláttam lemérni, hogy miből mennyit teszek az ételekbe. Főzés közben ott a kis papír és gondosan írkálom két kavarás között. Majd jön tálaláskor a fotó. Családom tagjai először furán néztek rám, a szemem sarkából azt láttam, mintha arra gondoltak volna, hogy - Anyának elment az esze! Most már úgy látom, kezdik megszokni, sőt a múltkor meg is kérdezték, - Na, mi van, nem fényképezel? Persze, akkor pont nem fényképeztem, mert már volt fent kép, mivel új receptet tanultam, és a gazdája már tett fel fotót! Tehát, nekem is nagyon jó, ha éppen nem tudok már mit kitalálni, - ...mert ez is volt, az is nemrég volt ... - , hogy gyorsan keresek valami újat.

Mióta főzök

Régóta főzök, de rájöttem, hogy szeretek is!  :)

A hely, ahol főzök

Otthon a konyhában és nyáron a kertben.

Ars poetica a konyhában

Sütni, főzni jó!

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...