Apró lépésekben ismerkedem a konyhák világával. Gyerekkoromban sosem érdekelt a főzés tudománya, de azt hiszem a főzés szeretetéhez fel kell nőni. 4 évvel ezelőtt "rákényszerültem" a konyhai alapok elsajátítására. Akkor mindent nehéznek találtam, magamat pedig ügyetlennek. Azóta sok minden változott. Először a sütés lopta be magát a szívembe. Majd lassan odafurakodott mellé a főzés is. Kezdek bátrabb lenni, kísérletezek, újítok és néha úgy érzem alkotok is. Azt hiszem ez egy örök barátság kezdete.
Ne hidd, hogy a karácsony csak sokórás, bonyolult, kelesztős-gyúrós-sütős-főzős finomságokból állhat, és napokig kell ácsorognod a konyhában, míg valami ünnepit varázsolhatsz az asztalra. Mutatunk 7 olyan receptet, mely ünnepi, mégis gyors!
Kellemes karácsony vár mindenkire, aki az alábbi klasszikusnak is mondható ebédet készíti el a családnak: szegedi halászlé, sült kacsacomb és -mell, illetve mákos guba ihlette palacsinta kerül az asztalra.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...