#

Baileys

  • receptjei: 9
  • regisztrált: 2017.07.20

Baileys adatai

Mióta főzök

Történetem története 1974-ben kezdődött Dublinban, amikor David Dand – akit azóta csak a Baileys keresztapjaként emlegetnek- elhatározta, hogy készít valami igazán újszerű, kényeztető, luxus italt. Megérezve a változás szelét egy innovatív, ínycsiklandóan finom italról álmodozott. Egy eltökélt és igen képzett csapattal vágott neki a feladatnak, hogy megalkossák a receptemet: kiválasztották Írország két legfinomabb alapanyagát, az ír whiskey-t és a krémes tejszínt. Bár a kezdeti próbálkozások is nagyon kecsegtetőek voltak, a sikerrecept csak 3 évvel később született meg: az említett két összetevőt ugyanis nagyon nehéz úgy elegyíteni egy palackban, hogy az alkotók ne váljanak szét. Kitartásukat és próbálkozásaikat siker koronázta, és megalkottak! A mai napig is egyedülálló és a világ egyik kedvenc likőrje vagyok. És hogy én mióta főzök? Néhány éve ébredtem rá, hogy sokkal több van bennem! Hogy különleges ízemet sokkal tovább élvezhetik a rajongóim, ha kávéba vagy desszertekbe is belekerülök. Folyamatosan keresem a legjobb alapanyagokat és a legszebb kreációkat, hogy elkápráztassam a hölgyeket!

A hely, ahol főzök

Az elmúlt 40 évben „körbeutaztuk a Földet”: meghódítottuk a kétharmadát, így több mint 150 országban tudtok megvásárolni. De biztosítunk arról, hogy bárhová is tartunk, soha nem feledjük a gyökereinket: a mai napig minden egyes palack Baileys Original Irish Cream Írországban készül, ahol a történetünk kezdődött. Hazánkban is a legnagyobb mennyiségben eladott krémlikőr vagyok. Minden nagyobb élelmiszerlánc polcain és magára adó gasztronómiai egységekben is megtaláltok.

Ars poetica a konyhában

Az az újító szellem és játékosság, aminek jegyében a „világra jöttem”, továbbra is minden tettünk középpontjában áll. Ez a felfogás repít minket tovább a folyamatos megújulás és a finomabbnál finomabb desszertek felé, hogy nők millióinak kínálhassak szerethető, bocsánatos „bűnöket”.

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...