#

Karaván Grill és Tihany Grill

Karaván Grill és Tihany Grill adatai

Mióta főzök

A Karaván sajt Répcelakon született 1936-ban, de jelenlegi nevét, a Karavánt 1955-ben kapta. Azóta a legismertebb, tradicionális magyar füstölt sajttá növekedett, mely hagyományos füstölési eljárással készül. A család érdekessége, hogy valódi füstölési módszerrel, bükkfa hasábokkal füstölve készül, aromák hozzáadása nélkül. A füstölőben 30 Celsius fokos hőmérsékleten alakul ki a jellegzetes, óarany színű kéreg és a finom, fűszeres íz. 2016-ban a bükkfával füstölt kéreg és a rugalmasan lágy sajttészta egyedülálló párosaként megszületett a Karaván Grill sajt. A Tihany Camembert sajt történetének kezdete Veszprémhez köthető, 1979-ben itt kezdtek először camembert sajtot gyártani. 1981-ben megszületett a Tihany Camembert, amely a natúr mellett különféle ízesített változatokban is kapható. A Tihany márka camembertjeivel vált nevezetessé, melyek megbízható magas minőséget, frissességet és különlegességet jelentenek. A család mára elég népes és sokszínű: a prémium Ínyenc camembertek mellett megtalálhatóak a Szendvics camembertek is, melyek különlegessé teszik a mindennapi étkezéseket. A camembert sajtok fűszeres változatát is érdemes kipróbálni. A Tihany Válogatás név alatt a Tihany Camemberteken kívül olyan családtagokat találsz, mint a különböző lágysajt specialitások: a brie, ízesített brie, vagy a márványsajt. A Tihany Válogatás 2016-tól egy igazi különlegességgel teszi még izgalmasabbá a szabadtéri sütögetéseket: a Tihany Grill Camemberttel.

A hely, ahol főzök

Ahol lehet grillezni, ott grillezünk is! Ha jó az idő, szabadtéren, ám ha kedvünk tartja, akkor a konyhában vagy akár az erkélyen is nekiállunk sütögetni. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, hogy a Karaván Grill és a Tihany Grill Camembert serpenyőben és grillrácson is könnyedén elkészíthető, így ínycsiklandó főszereplői lehetnek bármilyen kerti vagy konyhai grillpartinak.

Ars poetica a konyhában

A füstös ízvilágú Karaván Grill valódi kalandot tartogat a grillezés szerelmeseinek. A tüzes és krémes Tihany Grill Camembert belül utánozhatatlanul lágy, míg külső kérgét a sajtok mellé csomagolt fűszerkeverékkel teheted izgalmassá. Fedezd fel Te is különleges receptjeinket itt és a weboldalunkon, valamint a Sajtbisztró Facebook oldalunkon is! (x)

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...