#

Cukormanufaktúra Xilit

  • receptjei: 10
  • regisztrált: 2015.05.26

Cukormanufaktúra Xilit adatai

Mióta főzök

2013-ban kerültem a konyhába, hogy korszerűsítsem a sütési szokásokat, és lehetővé tegyem azok számára is a sütemények fogyasztását, akiknek eddig mellőzniük kellett. Több háziasszonnyal is kipróbálunk időnként olyan klasszikus recepteket, amiket még nagymamájuktól, édesanyjuktól tanultak, de segítségemmel ezeknek a recepteknek új elkészítési módjait fedezhetik fel. Különösen azoknak az édesszájúaknak vagyok nagy barátja, akik szeretnének figyelni az alakjukra, mert Xilittel akár 40%-kal is csökkenthető a kalóriabevitel.

A hely, ahol főzök

Szerencsés vagyok, mert a modern konyhákban éppen olyan otthonosan mozgok, mint a hagyományos konyhákban. Fontos számomra, hogy természetesen anyagokat használjak a főzés, sütés során, de figyelek a változatosságra is. Kedvenceim a desszertek, édességek, de minden ételt szeretek, amibe egy kicsit is kell valamilyen édes hozzávaló.

Ars poetica a konyhában

Az étkezés nagyon fontos része a desszert. Úgy gondolom, hogy nem kell lemondanunk a finomságokról akkor sem, ha nem használhatunk cukrot, hanem a megfelelő cukor-helyettesítővel, a Xilittel ismét felfedezhetjük receptjeinket. Szeretném, ha ez minél több emberhez eljutna és minél többen fedeznék fel a régi recepteket egy új hozzávalóval. (x)

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...