1952-ben léptem be a konyhába, és ott azóta is jól, sőt egyre jobban érzem magam! Az eltelt több mint hat évtized alatt sok minden változott, az étkezési szokásaink, az alapanyagok, a receptjeink, de egy valamiből az első nap óta nem engedek: a termékeink magas minőségéből.
Ennek köszönhető, hogy a mostani kezdő, fiatal háziasszonyok édesanyjuktól, sőt már nagymamájuktól a mai napig úgy tanulják meg a család kedvenc ételeinek titkos elkészítési módját, hogy azokhoz Vénuszt használjanak.
A hely, ahol főzök
Szerencsésnek mondhatom magam, mert a konyhám évről évre egyre gazdagodik és fejlődik. Ráadásul egy egyszerű margarinos kenyértől az ünnepi étkezésekig a gasztronómia minden területébe belekóstolhatok. És aminek külön örülök, hogy nemcsak jó minőségű, hanem egyre változatosabb és egészségesebb ételeket is készíthetek. Hiszen a klasszikus étolajak és margarinok mellett egyre több olyan termékkel szolgálhatok, aminek különleges összetevője is van, mint például a vaj. A hűtőben és polcokon ma már többek között valódi vajas, vaj- és vaníliaízű sütőmargarin, illetve az új életmód termékeim is megtalálhatóak.
Ars poetica a konyhában
Úgy vélem, hogy minden étkezés fontos, és szól valamiről. Hiszen életünk minden fontos eseményén helyet kap az étel. Eszünk azért, hogy ismerkedjünk, főzünk azért, hogy hódítsunk és elbűvöljünk. Sütünk azért, hogy béküljünk, vagy csak azért, hogy együtt lehessünk. A Vénusz étolajakkal és margarinokkal pedig minden falaton érezni fogjuk, hogy az ételnek lelke van. (x)
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...