#

Chefköchin

  • receptjei: 1
  • regisztrált: 2014.10.15

Chefköchin adatai

Mióta főzök

Pár éve vagyok hobby szakács. A családi és baráti összejövetelekre szívesen készítek hazai és nemzetközi ételeket.  Szeretek az ételekkel kísérletezni, új ízeket kipróbálni. Így van, amikor elkezdek egy recept alapján főzni valamit, és továbbfejlesztem.  Gasztronómiában dolgozom, így szerencsére ismerek pár trükköt, praktikát. Ezek nagyban leegyszerűsítik a főzési időt, és a főzés igazi élvezetté válik. 

A hely, ahol főzök

A konyha az egyik legfontosabb helység a lakásban. Tágas, napos, az ablak a kocsibejáróra néz, L alakban helyezkedik el a konyhapult, melynek színei kávébarna és vajszín. Fényes borítású, ami jól mutat, viszont egyáltalán nem praktikus. Az ablaktörlőkendő mindig kéznél kell, hogy legyen :)  A konyhai felszerelést lassan vettem meg, de szerencsére nincsen semmi olyan, ami felesleges. Úgy gondolom, egy tisztességes konyhába a következő eszközök elengedhetetlenek: 2 jó kés, fa deszka (1 nagy, több kisebb), 4 oldalú reszelő, wok edény (nálunk majdnem minden nap használatban van- imádjuk),  hámozó, botmixer vagy mixer, kézi mixer, dagasztó résszel (ezzel sok időt és feszkót spórolunk meg!), két tepsi (egy magas, egy alacsony falú). 

Ars poetica a konyhában

Néha a legegyszerűbb étel is lehet a legfinomabb. 

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...