Ne vízben főzd a krumplit: van egy sokkal finomabb alternatíva
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
Pár éve vagyok hobby szakács. A családi és baráti összejövetelekre szívesen készítek hazai és nemzetközi ételeket. Szeretek az ételekkel kísérletezni, új ízeket kipróbálni. Így van, amikor elkezdek egy recept alapján főzni valamit, és továbbfejlesztem. Gasztronómiában dolgozom, így szerencsére ismerek pár trükköt, praktikát. Ezek nagyban leegyszerűsítik a főzési időt, és a főzés igazi élvezetté válik.
A konyha az egyik legfontosabb helység a lakásban. Tágas, napos, az ablak a kocsibejáróra néz, L alakban helyezkedik el a konyhapult, melynek színei kávébarna és vajszín. Fényes borítású, ami jól mutat, viszont egyáltalán nem praktikus. Az ablaktörlőkendő mindig kéznél kell, hogy legyen :) A konyhai felszerelést lassan vettem meg, de szerencsére nincsen semmi olyan, ami felesleges. Úgy gondolom, egy tisztességes konyhába a következő eszközök elengedhetetlenek: 2 jó kés, fa deszka (1 nagy, több kisebb), 4 oldalú reszelő, wok edény (nálunk majdnem minden nap használatban van- imádjuk), hámozó, botmixer vagy mixer, kézi mixer, dagasztó résszel (ezzel sok időt és feszkót spórolunk meg!), két tepsi (egy magas, egy alacsony falú).
Néha a legegyszerűbb étel is lehet a legfinomabb.
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
A brokkoliról mindenki tudja, hogy szuperegészséges zöldség, viszont azt is, hogy főzés útján sok tápanyag elvész belőle. Ez ellen tudsz tenni, ha egy egyszerű alapanyagot hozzáadsz főzés közben. Már mutatjuk is miről van szó!
A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...