Hát már pici gyerek koromban is sokat segítettem a konyhában.... De az első önálló paprikás krumplimat (persze anyu lépésről lépésre mindent leírt) kb. 13 évesen készítettem el.
Azóta eltelt 12 év és elég sok tapasztalatot szereztem. :) Párommal imádunk együtt főzni, így több receptem majd biztos az Övé lesz.
A hely, ahol főzök
Otthon vagy családnál, barátoknál a konyhában és a kertben egyaránt.
Ars poetica a konyhában
Próbálok egészséges sokszor kalória szegény ételeket készíteni, főleg párom "mániái" miatt, mivel Ő alig eszik szénhidrátot, cukrot szinte semmit.
A cukrot javarészt kiváltottam eritritollal, nyírfacukorral vagy egyéb édesítőszerekkel. Viszont vannak olyan sütemények amikhez muszáj a sima répacukor, mert igazán az karamellizálódik jól.
Érdekes viszont nálam, hogy rosszul vagyok a sima tejtől és tejszíntől, de a tejfölt, joghurtot, túrót... meg bírom enni, így tejből-tejszínből a laktózmentes termékeket használjuk.
Szeretem magam kipróbálni a konyhában nem riadok vissza az ismeretlentől sem. Ha valami nem úgy sikerül ahogy szeretném, tanulok/tanulunk belőle és legközelebb feljavítja tökéletes az eredmény.
Az aszalt szilva nemcsak különleges és finom alapanyag, melyet magában vagy húsokba töltve és megsütve imádunk, de több okból is támogatja a testünket. Főleg, ha emésztésről van szó!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...