19 éves vagyok, és a főzés mindig vonzott. Napi szinten 1,5 éve kezdtem el főzni, mióta elkezdtem odafigyelni az étrendemre, és arra, hogy minél változatosabban étkezzek. Emellett szeretek kísérletezni és új recepteket kipróbálni. A főtt tésztás ételek a kedvenceim. A magyar konyhát is szeretem, ugyanakkor néha túl nehéznek és zsírosnak érzem az ilyen főztöt. Sütisütésben nem vagyok a legjártasabb, de azért mindig megpróbálkozom egy-egy könnyebb recepttel. Talán 1 éven belül a kelt tésztás süteményekkel is próbálkozom majd.
A hely, ahol főzök
A saját konyhámban szeretek a leginkább főzni, itt minden ott van, ahol lennie kell.
Ars poetica a konyhában
A leírt receptek nem kőbe vésett szentírások: szeretek rajtuk változtatni, kihagyni vagy éppen hozzátenni dolgokat, és sokszor elég jól sikerült a végeredmény.
Ne hidd, hogy a karácsony csak sokórás, bonyolult, kelesztős-gyúrós-sütős-főzős finomságokból állhat, és napokig kell ácsorognod a konyhában, míg valami ünnepit varázsolhatsz az asztalra. Mutatunk 7 olyan receptet, mely ünnepi, mégis gyors!
Kellemes karácsony vár mindenkire, aki az alábbi klasszikusnak is mondható ebédet készíti el a családnak: szegedi halászlé, sült kacsacomb és -mell, illetve mákos guba ihlette palacsinta kerül az asztalra.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...