Gyerekkorom óta szeretek próbálkozni különleges ízek kombinálásával, más kultúrák ételeinek beépítésével a saját konyhánkba. Mióta férjhez mentem, a sütés-főzés hobbim mellett mindennapi feladatommá is vált, s mivel férjem egy algériai-berber származású Angliában tanult főszakács, a kihívás mindkettőnk ízlésének kielégítésére nem kicsi.:)
A hely, ahol főzök
Jersey (Channel Islands)
Ars poetica a konyhában
Habár néha belevágok komplikáltabb projektekbe, alapjában véve "a kevesebb néha több" alapon szeretek sütni-főzni, mind az árat, az összetevőket, valamint a bonyolultságot illetően. Az általam főzött ételek többnyire magyar, algériai (arab, berber és francia hatásokkal) vagy angol recepteken alapulnak, esetleg ezek keverékei,...mmm.... néha pedig belevágok egyéb nemzetközi finomságok előállításába is:).
Ne hidd, hogy a karácsony csak sokórás, bonyolult, kelesztős-gyúrós-sütős-főzős finomságokból állhat, és napokig kell ácsorognod a konyhában, míg valami ünnepit varázsolhatsz az asztalra. Mutatunk 7 olyan receptet, mely ünnepi, mégis gyors!
Kellemes karácsony vár mindenkire, aki az alábbi klasszikusnak is mondható ebédet készíti el a családnak: szegedi halászlé, sült kacsacomb és -mell, illetve mákos guba ihlette palacsinta kerül az asztalra.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...