HIRDETÉS

Gyümölcs centrifugával lehet a leggyorsabban homogén nyerskumpli pépet csinálni. A centrifuga eltávolítja a burgonya nedvességének nagy részét, így kevesebb liszt kell az étel elkészítéséhez, csökkentve a glutenbevitelünket, és a glutenérzékenyek számára csökkenti a drágáb glutenmentes lisztek szükséges menyiségét.
Én ezt a módszert rendszeresen használom, kipróbáltam külömböző, gyártmányú gépekkel, mind megfelel, a célnak, az egyetlen előkészület hogy a nyers burgonyát akkora hasábokra vágjuk ami be fér a centrifuga etető nyílásán, a nagyobbak mint a Breville egészben "nyelik" el.

HIRDETÉS

A cikk helyesírása és nyelvhelyessége felháborító.
(Egyébként meg a gyümölcscentrifuga túl finomra aprítja a krumplit)

Az esetleges nyelvtani bakikért elnézést kérek, 30+ éve a tengeren túlon élek és Angol billentyűzetet hazsnálok. A célom ezzel a segíteni akarás volt, én már több tucatszor használtam ezt a módszer, és bevált. Egy órája raktam fel a Nosalty-ra és az első dolgod az volt, hogy kipróbálás nélkül ledorongolj. Jó szerencsét az élethez, ilyen hozzá állással nagy szükséged lesz rá.

Megköszönöm ! nekem megfelelő a tanács jónak tartom Engem érint , hogy kevesebb glutén legyen benne :couple_with_heart:

Köszi, egészségedre!

Az ötlet évek óta kering a neten, kipróbáltam, tócsnira egyáltalán nem találtam jónak.

HIRDETÉS

Vigyázni kell a lisztel, sokkal kevesebb kell belőle, mert ha többet raksz mint korábban nagyon nyögve nyelős lesz. Át kell írnod a korábbi receptjeidet, illetve nagyon figyelni kell a tészta konzisztenciáját. Ha belejösz mint én már szemmértékkel adod hozzá, már csak azért is mert a burgonya nedvességtartalma évszakonként és fajtánként változik.

Ez nagyon bejött, köszi az ötletet, és így tovább! :smile:

Már a kérdésfeltevés is hibás, a núdlihoz főtt krumpli kell

katasztrófa a konyhában...

Én sztrapacskához mostanában turmixolom a krumplit-eredetileg a 4 oldalas reszelő csillag mintázatú oldalán reszeltem. A tócsnihoz a nagyobb lyukú sajtreszelős oldalát használom, mert én így szeretem. A nudlihoz főtt krumpli a megfelelő.

HIRDETÉS

8 nappal később

Krumpli reszelőhöz, tök- és uborka gyaluláshoz fehér cérnakesztyűt használok védem a kezem a sérüléstől.
Patikában 200._ körül párja. Évekig elvan. Elöblítem, megszárítom.

abból soha nem lesz tócsni...

... és ezt te tudod mert megpróbáltad, vagy csak egy okosságtól mámoros megjegyzés?
A gyümölcs centrifuga semmi mást nem csinál mint nagyon finomra reszeli a brugonyát, és kicentrifugázza a nedvesség nagy részét.

Semmi gond, nyugodjon meg kérem! Sokan értjük a kérdést, még helyesírási hibákkal is. :smile:

A krumplit nagy lyukú reszelőn érdemes lereszelni, mivel mind a gyümölcscentrifuga, mind a kis lyukú reszelők péppé reszelik, ami ront a tócsni (mifelénk röstinek hívják) élvezetén. Miután lereszelte sózza be és hagyja állni kb, negyed órát, húgy percet, addigra a sótól levet ereszt, és szépen kilehet kézzel nyomkodni, vagy pedig saláta centrifugába kitekerni.
Én is és a családom is a ropogós tócsnit szeretjük. Így mivel nem reszeltük péppé kevesebb liszt kell bele. A lisztel kapcsolatos felvetésével maximálisan egyet tudok érteni.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS