Amire szükséged lesz:
- 5-6 szál levendula, ami körülbelül 1-2 evőkanálnyit tesz ki
- 1 evőkanál citromsav
- 3 evőkanál szódabikarbóna
- 10 csepp levendulaolaj
- 1 teáskanál növényi alapú olaj (olíva, mandula, vagy ami épp a kezed ügyébe kerül)
A hozzávalókat bármelyik drogériában vagy bioboltban könnyen beszerezheted, de érdemes mindenből jobb minőségűt választanod. Árban nincs nagy különbség, azonban fontos, hogy bőründre a megfelelő anyagokat használd!
Elkészítése:
Egy üveg tálban keverd össze a citromsavat a szódabikarbónával, adj hozzá néhány csepp levendulaolajat, egy teáskanál szárított levendulát, valamint növényi olajat. Ha minden a tálban van, keverd össze a hozzávalókat, míg kásás állagot nem kapsz.
Ha kész a massza, borítsd ki egy sütőpapírra. Fogj egy formát, - lehet bonbon-, vagy mézeskalácsforma - kinek melyik a szimpatikusabb, majd kanalazd bele a kencét, és jól tömörítsd össze. Hagyd legalább egy éjszakán át állni. De forma nélkül is készítheted csak golyócskákat kell formáznod a masszából.
Az elkészítősről bővebben, itt olvashatsz!