ZSÍRZSÚR: Tengernyi olvadt sajtban úszó bajor nokedlit dobtunk össze a böjti időszakra

Pereg a böjt, és aki betartja, annak most minden nap húsmentes hétfő. Ha esetleg azt hitted, hogy ilyenkor nincs ZSÍRZSÚR, tévedtél! Ezt nézd.

Zsír ide, junkfood oda, tonnányi mennyiségű hús meg emide, az a helyzet, hogy van minden évben egy hónap, amikor kihagyom ezeket, és csak zöldségeket fogyasztok.

Most mondhatnád, hogy „na és?”, de most képzeld már el magad, hogy még alkoholt se fogyasztasz egy egész kerek teljes hónapon keresztül! Ugye, itt már kezded érezni, hogy rezeg a léc...No de nem misztifikálom túl, a lényeg, hogy évek óta kibírom a böjtöt, egy kitétellel: nálam mindig februárra esik! Gondolhatnád, hogy azért, mert ekkorra túl vagyunk a bacchusi disznóvágós tivornyákon, de a valódi ok, hogy ez a hónap a legrövidebb. Szánalmas vagy sem, ez van.

No de ennyit rólam, most beszéljünk rólad, ha te is a böjtölős típusba esel. Szóval hogy mit is lehet enni zsíron és húson kívül? Mutatom a tutit, ez pedig nem más, mint osztrák tesóink mac’n’cheese-e, azaz az isteni käsespätzle. Same shit, different package, mondaná a nagy-magyar.És ha irtózol a sajtos makarónitól, mert akkora lokálpatrióta vagy, hogy mindent majomságnak tartasz, ami a tengeren túlról való, akkor pláne imádni fogod. Nokedli van benne, verjem meg, és tonnányi finom olvadt sajt!! Na ugye, hogy adogatod egyből, ahogy a videót is lesegeted kettőből.Nézd meg, készítsd el, és ne kattogj azon, hogy fú, de sokára ehetsz húst, az sokkal rosszabb. Inkább nézz a neten főzős videókat, az olyan ilyenkor, mint az alkoholmentes sör. Létezik és kárpótol!

Recepért klikk ide!

És ezt a ZSÍRZSÚR epizódot láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

ZSÍRZSÚR: igazi vitamindús szendvics marhasonkával, káposztával és sajttal. Ez a Rubi!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...