ZSÍRZSÚR: sós gofrit sütöttünk sajttal és szalonnával, és utána kidurrantunk

Legyen szó baráti összejövetelről, focimeccsnézésről, brigádnyi sunday brunchről, a következő kaja tuti betalál. Csak egy baj van vele: ha ebből eszel, tök tele leszel!

Receptért klikk ide

Szóval van itt ez a waffle-, magyarosan szólva gofritéma a nagyvilágban. Esszük reggelire, uzsonnára, de nyáron a strandon lecsúszik ebéd és vacsora helyett is. Kis országunkban, itt, a keleti Európában többnyire az édes verziója ismert, pedig tőlünk nyugatra ez a kaja jobban pereg sós megfejtésben.

Leginkább a toppinggal, azaz a feltétellel variálnak, de én most a Zsírzsúr kedvéért már az alapoknál megfordítottam a dolgot.

A sima gofritésztát megküldtem tonnányi sajttal, és - csak hogy a napi 6000 kalória is meglegyen - , nagyobb kockára vágott és kisütött szalonnával turbóztam tovább, mondhatni tök feleslegesen.

Ez persze nem igaz, hiszen szalonnáról beszélünk, ember! Mindent überel, mint a royal flush a pókerben.

Egy szó mint száz, és egyéb sallangos szövegek, MINDENKÉPPEN próbáljátok ki, de készüljetek úgy, hogy aznap mást nem nagyon fogtok enni, mert durvább ez, mint a lángos! Hmmm...lángostésztába kevert sajt és szalonna? Mondasz valamit, ki kéne próbálni!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A túró rudi mennybe menetele, avagy RÁNTOTT TÚRÓ RUDI meglepi panírban

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...