ZSÍRZSÚR: itt a tészta nélküli BACONPIZZA, a húsimádók legjobb barátja - megsütöttük!

A magyar ember szeret húst hússal enni, tartja a sztereotípia. Nos, az új ZSÍRZSÚR-epizódban bebizonyítom, hogy ennek tényleg van alapja, nézzétek!

Ha hülyeségről és mókáról van szó, nekem sem kell a szomszédban kopogtatnom. Viszont az ételekkel nem viccelünk, így a következő kreálmányommal sem - vegyétek hát komolyan!

Régen, ha pizzát rendeltem, rendszerint a húsimádóra böktem a kis tömpe ujjamat, ami ma sincs másképp: a szalonna és a kolbász nálam mindig alap feltét a tésztakorongon.

Aztán egyszer régen, még fiatalon, megcsináltam a bacon-tacot, amit megtöltöttem sajtos makarónival. Garantált kajakóma, csodálom, hogy álló lábon kibírtam azt a dömpernyi kalóriát. Szóval most gondoltam egyet, és eldöntöttem, hogy reprodukálom, egy változtatással: pizza formájában valósítom meg.

De sajnos országunk hiába híres remek disznóiról, ha a boltban kapható úgynevezett szeletelt bacon mégis olyan satnya, vékony és vizes, hogy nincs arra szó. Hol vannak azok a szép deli baconszeletecskék a tengeren túli videókból, amik kiégetik a szememet?

Na sicc, hagyjuk a kocsmapolitikát. Inkább maradjunk annál, hogy...

... csináltam egy bacon alapú “pizzatésztát”, amit megküldtem pizzaszósszal, és felturbóztam sonkával, kolbásszal és sajttal!

Recepért klikk ide!

Mondhatnád, hogy de hülye vagyok, de sajnos ez a pizza nagyot ütött! Kedves kis kollégáim úgy elpusztították el ezt a furacsodát, hogy én még olyat nem láttam.És ha még mindig nem győztelek volna meg, drága, érzékeny barátom, ez a pizza KETOGÉN, GLUTÉNMENTES, és ha sajtot se teszel rá, akkor még LAKTÓZMENTES is! Dicsak, buksi, megtaláltam a intoleranciások mentsvárát!

Ezt a ZSÍRZSÚR sztorit olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

ZSÍRZSÚR: sós gofrit sütöttünk sajttal és szalonnával, és utána kidurrantunk

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...