Yukiko Morita péksütijei nem csak a sütőben töltött időnek köszönhetően ragyognak

Yukiko Morita japán designer lámpái nem csupán hasonlítanak a kenyerekre, de valódi pékáruból készülnek.

A 2017-es Maison et Objetbelsőépítészeti kiállításon debütáltak Yukiko Morita japán designer valódi pékáruból, kézzel készült lámpái Pampshade márkanéven. Mivel az alkotó korábban pékként is dolgozott, a kenyerek iránti szenvedélye nagyban motiválta leginkább a projekt megvalósításában.

A hagyományos technikával, lisztből, élesztővel készült kenyereket LED-világítással látta el a tervező. Az így kapott, romlékony anyagból létrehozott lámpákat pedig gyantával tette ellenállóbbá.

A japán designer hétféle péksütit alakított át lámpává. Morita elmondta a Designboomnak, miután a megszokott módon elkészítette a sütiket, nagyon óvatosan kivájta a közepüket, gyantával kezelte őket, majd óvatosan beszerelte a világítást.

Bármilyen egyszerűnek tűnik ez a folyamat, Morita 300 prototípus elkészítése után találta meg a tökéletes technikát a lámpák elkészítéséhez.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A titokban betermelt vattacukor és a Mama húslevese - Góg Angéla food designerrel beszélgettünk az emlékek és az ételek kapcsolatáról

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...