VS: Blitz.Konyha és IGEN, avagy pizza magasabb szinteken, két vadiúj helyen

Mostani epizódunkban két olyan pizzás helyet csekkoltunk le, amelyek közül bármelyik megállná a helyét a világ tetszőleges hipszter gasztroszegletében.

Ha azt hallod, hogy IGEN és Konyha, akkor sanszos, hogy beugrik valami a múltból a Madách térről. A dolgok azonban változnak, az idő pereg, ennek megfelelően a fent említett két egység is új arcot kapott.

A. IGEN

Az IGENeredetileg pizzaszeletezőnek indult, viszont úgy alakult a dolog, hogy rövid időn belül Magyarország első nápolyi pizzázójával találtuk szembe magunkat. A hely több síkon is kinőtte magát, kezdve a befogadóképességgel, majd folytatva a tulaj, Vidó Nóri életében bekövetkező változással: született egy kisbabája, ezért a hardcore hangos Madách teret lecserélték egy csöndesebb és nyugisabb vidékre, Budára!A pizzaszeletező átavanzsált a neki kijárt éttermi státuszba, így mostantól nem motorháztetőn kell elfogyasztani a zseniális pizzákat, hanem lazán, asztal mellett, akár késsel és villával. Ami nem változott, az a minőség, ami továbbra is full menőség. A pizzáik továbbra is csak a legjobb, legletisztultabb alapanyagokat kapják feltétként, még ha ehhez közvetlenül Nápolyból is kell rendelni a füstölt sajtot!

B. BLITZ.KONYHA!

Ha azonban továbbra se tudod elengedni a belvárost, és gerjedsz a spéci pizzákra (is), akkor irány a Blitz.Konyha! Az ezt megelőzően Konyha néven futó étterem crew-ja kiegészült Liptay Dávid személyével, aki nemcsak a havat és a hullámokat lovagolja meg pro szinten (a deszkákon), de a kulináriában sem fél a kihívásoktól. Egyébként már tavaly belekóstolt a pizzakészítésbe, méghozzá a Pontoon-on.Szóval ha még nem ettél pisztrángos pizzát vagy esetleg marokkói beütésű harisszásat - amik valóban meglepő feltétek, de baromira működnek – , akkor itt a helyed.Ja, és a kedvencünk ne maradjon le: tahi pisztráng sós tésztakéregben sütve. Na az volt aztán a vegytiszta meglepetés: odáig voltunk érte.Szóval szedd össze az álladat a padlóról, és irány a Blitz.Konyha, ahol a pizza „csak” vivőanyag, a varázspor a feltétekben rejlik!

És ezt a VS epizódot láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

VS: Budai plázakajálda-körkép a Spíler Buda és a MOM Leroy szereplésével

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...