A világ legdrágább ételei, amik többe kerülnek, mint a havi fizetésed

Mit tudhat egy 500.000 forintos pizza vagy egy 6 millió forintos taco? Ezek a legdrágább ételek a világon.  

Abu-Dzabi nem a puritán életmódjáról híres, de az aranypehellyel díszített kapucsínó a kanyarban sincs az USA és Mexikó luxus ételeihez képest.

1800 dolláros, vagyis492 ezer forintos pizza New Yorkból

Vajon mi lehet azon a pizzán, ami miatt több mint 500 ezer forintot kell fizetni érte? A félmilliós streetfood New Yorkban, az Industry Kitchen étlapjára került fel: a luxus pizzára feltétként a világ legdrágább és leghíresebb kaviárja, az Ossetra kaviár, libamáj, szarvasgomba, Stilton kékpenészes sajt, és ehető virágszirom kerül, díszítésként pedig arany pelyhet szórnak rá. Ha azt feltételezzük, hogy egy átlagos méretű pizzát körülbelül 40 harapásból eszünk meg, akkor a luxus pizzából egy harapás körülbelül 45 dollárba, azaz több mint 12 ezer forintunkba kerülne. Ha kedvet kapnánk a pizzához, nem lehet csak úgy, random módon betérni az étterembe és rendelni egy aranypelyhes-kaviáros pizzát: szándékunkat már 2 nappal előre jelezni kell az étteremben.

954 dolláros, vagyis 261 ezer forintos fagylalt New Yorkból

Ha a pizza után desszertre is vágyunk, nem kell messzire mennünk, hiszen a világ legdrágább fagylaltja is New Yorkban található a Serendipity 3 nevű étteremben. Persze ezt a desszertet sem lehet csak úgy, hirtelen felindulásból megkívánni, és kicsengetni érte 275 ezer forintnak megfelelő dollárt: a Golden Opulence Sundae nevű fagylaltra már 48 órával előre le kell adnunk a rendelésünket. A vanília fagylaltot tahiti, valamint madagaszkári vaníliából készítik, nyakon öntik a rendkívül ritka és drága Porcelana kakaóbabból készült Amedei csokoládé sziruppal, majd venezuelai Chuao csokoládédarabokat szórnak rá. A fagylaltot természetesen 24 karátos ehető aranylemezkék borítják. A díszítéshez párizsi kandírozott gyümölcsöket, aranyba burkolt mandulát, szarvasgombát és marcipán cseresznyét használnak. A fagylaltot méregdrága Baccarat kristályból készült tálkában szervírozzák, amit ha kikanalaztad a fagyit, betehetsz a táskádba és hazavihetsz. És ne feledkezzünk meg a külön szervírozott, de a desszerthez tartozó arany pelyhekkel díszített kaviárról sem.

23 ezer dolláros, vagyis 6 millió forintos taco Mexikóból

A mexikói Grand Velas Los Cabos Resort messze viszi a prímet, és toronymagasan kiemelkedik még a legdrágább ételek közül is. A Csendes-óceán partvidékén található 5 csillagos szálloda Frida nevű étteremben készítik a luxus tacot, amibe kerül némi Kobe marhahús, valamint a világ legdrágább kaviárja, az Almas és a fekete szarvasgombás brie sajtot sem hagyják ki. A chili szósz nem másból, mint a híres chilei Morita chiliből készül, pikánnsá pedig a méregdrága cibetmacska ürülékéből nyert kávé aromája, valamint a gyémánt és platina bevonatú üvegben tárolt, kék agavéből készült Tequila Ley.925 teszi, amiből egy üveg körülbelül 3,5 millió dollárba kerül. Ezek után a díszítésként használt ehető arany pelyhek és a kaviár már hétköznapi snacknek tűnnek.

via Independent

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Tudósok is igazolták, hogy idén Halloweenkor halálra fog ijeszteni a Burger King

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...