Véget ért a Bocuse d'Or - Dánia nyerte a gasztronómiai világversenyt

Szép eredmény: Pohner Ádám és a magyar csapat az 12. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.

Véget ért a Bocuse d'Or, a világ legrangosabb gasztronómiai versenye. A magyar csapat idén negyedik alkalommal jutott ki a döntőbe, melyet ez alkalommal a franciaországi Lyonban rendeztek meg. A 24 döntős induló közül Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a rangos versenyen - közölte az MTI.

A versenyzőknek ebben az évben is két ételt kellett elkészíteniük, a verseny témái ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítottak emléket.

Pohner Ádám és csapata (Csillag Richárd (commis) és Segal Viktor (coach) együttműködésével) tegnap elmondták, a keddi megmérettetésen alapvetően minden flottul ment, azon kívül, hogy a verseny közben tönkrement az a sokkoló berendezés, amellyel a készülő ételt kellett volna rövid idő alatt lehűteni. Pohneréket a marokkói csapat segítette ki a szorult helyzetből, akik nem mellesleg ma este hazavihették a legjobb plakettnek járó díjat.

A verseny idei nyertese Dánia lett, a második helyen Svédország, míg a dobogó harmadik fokán Norvégia végzett.

A legjobb segítőnek (commisnak) járó díjat Dánia, a legjobb tányértéma különdíját a franciák, a legjobb hústál különdíját pedig a finnek vihették haza.

A Bocuse d'Or következő, 2020-as döntőjét Észtország fővárosában, Tallinban rendezik meg.

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:

Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...