Véget ért a Bocuse d'Or - Dánia nyerte a gasztronómiai világversenyt

Szép eredmény: Pohner Ádám és a magyar csapat az 12. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.

Véget ért a Bocuse d'Or, a világ legrangosabb gasztronómiai versenye. A magyar csapat idén negyedik alkalommal jutott ki a döntőbe, melyet ez alkalommal a franciaországi Lyonban rendeztek meg. A 24 döntős induló közül Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a rangos versenyen - közölte az MTI.

A versenyzőknek ebben az évben is két ételt kellett elkészíteniük, a verseny témái ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítottak emléket.

Pohner Ádám és csapata (Csillag Richárd (commis) és Segal Viktor (coach) együttműködésével) tegnap elmondták, a keddi megmérettetésen alapvetően minden flottul ment, azon kívül, hogy a verseny közben tönkrement az a sokkoló berendezés, amellyel a készülő ételt kellett volna rövid idő alatt lehűteni. Pohneréket a marokkói csapat segítette ki a szorult helyzetből, akik nem mellesleg ma este hazavihették a legjobb plakettnek járó díjat.

A verseny idei nyertese Dánia lett, a második helyen Svédország, míg a dobogó harmadik fokán Norvégia végzett.

A legjobb segítőnek (commisnak) járó díjat Dánia, a legjobb tányértéma különdíját a franciák, a legjobb hústál különdíját pedig a finnek vihették haza.

A Bocuse d'Or következő, 2020-as döntőjét Észtország fővárosában, Tallinban rendezik meg.

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:

Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...