Véget ért a Bocuse d'Or, a világ legrangosabb gasztronómiai versenye. A magyar csapat idén negyedik alkalommal jutott ki a döntőbe, melyet ez alkalommal a franciaországi Lyonban rendeztek meg. A 24 döntős induló közül Pohner Ádám és csapata a 12. helyen végzett a rangos versenyen - közölte az MTI.
A versenyzőknek ebben az évben is két ételt kellett elkészíteniük, a verseny témái ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítottak emléket.
Pohner Ádám és csapata (Csillag Richárd (commis) és Segal Viktor (coach) együttműködésével) tegnap elmondták, a keddi megmérettetésen alapvetően minden flottul ment, azon kívül, hogy a verseny közben tönkrement az a sokkoló berendezés, amellyel a készülő ételt kellett volna rövid idő alatt lehűteni. Pohneréket a marokkói csapat segítette ki a szorult helyzetből, akik nem mellesleg ma este hazavihették a legjobb plakettnek járó díjat.
A verseny idei nyertese Dánia lett, a második helyen Svédország, míg a dobogó harmadik fokán Norvégia végzett.
A legjobb segítőnek (commisnak) járó díjat Dánia, a legjobb tányértéma különdíját a franciák, a legjobb hústál különdíját pedig a finnek vihették haza.
A Bocuse d'Or következő, 2020-as döntőjét Észtország fővárosában, Tallinban rendezik meg.
Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:
Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal