Utolsó pillanatos panettone

Ha tombol az őrültek háza és gyatrán állsz a karácsonyi készülődéssel, akkor is beleférhet még ez a csinos ünnepi kalács a fadíszítés és a Reszkessetek, betörők! közé.

Eléggé elcseszett dolog, hogy minden évben már Karácsony előtt le kell főznöm az összes ünnepi kaját ahhoz, hogy még nektek is tudjak új ötleteket adni, hogy mivel virítsatok az idei ünnepi asztal felett. Ennek az az eredményre, hogy mire tényleg oda jutunk, hogy Karácsony van, már nem sok kedvem az egész főzőcskézéshez, hiszen kérem, én ezt idén már egyszer megcsináltam!

Klasszikus panettone recept - Kattints!

Tavaly viszont az történt, hogy a panettonéra már nem futotta az energiámból, így ez végül tényleg huszonnegyedikére maradt. Akkor kicsit bosszankodtam miatta, most viszont végtelenül hálás vagyok a sorsnak, mert legalább eggyel kevesebb előrehozott karácsonyi sütést kellett abszolválnom az idei évben!

Szóval a panettone. Az a helyzet, hogy nem véletlen, hogy annyi helyen árulják csinos kis dobozkákban (mondjuk ezek nagy többsége számomra ehetetlen), mert az oridzsinál verziót összerakni simán eltart egy hétig. Hogy miért? Azzal indul a sztori, hogy gyümölcsös kovászt kell készíteni hozzá. Ezzel azt hiszem, meg is adtam választ, aki meg még mindig értetlenkedik, annak ajánlanék egy google-keresést a kovász készítéséről.

Klasszikus panettone recept - Kattints!

De mielőtt még elhúznátok a fenébe és mondanátok, hogy nincs egy hetetek szórakozni vele, akkor gyorsan mondom, hogy nem is kell. Nekem sincs, nem őrültem meg. Én a tipikus utolsó pillanatos ajándékvásárló vagyok, aki a karácsony előtti utolsó napon, zárás előtti utolsó percekben még átbukfencezik a már legördülő rács alatt, majd kérleli az eladókat, hogy még egy utolsó ajándékot hadd vegyen meg. Jó, kicsit túlzás ez, de majdnem valósághű a leírás. A lényeg, hogy ez is melós, nem mondom, de egy nap alatt kényelmesen megvan, közben meg lehet csomagolni, előkészülni, fát díszíteni és minden egyebet. Az eredmény egy szuper foszlós, könnyű és isteni finom kalács.

Klasszikus panettone recept - Kattints!

Néhány praktikus tanács a dologhoz:

- ez a mennyiség két közepes, vagy egy kicsi és egy nagy formához elég.- bármilyen formában megsüthetitek, de ha szeretnétek panettone-formát hozzá, akkor innen például beszerezhetitek.- az aszalt és kandírozott gyümölcsöket nyugodtan variáljátok, ahogy tetszik.- ha nem találnátok BL00-lisztet, akkor vegyétek le nyugodtan a polcról a Nagyi Titka pizzalisztet, mert ez is az, csak éppen a jelölés nincs rajta.- több kérdésetek nem lehet.

Zene sütéshez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...