Az új sztár - hallottál már a kocka alakú croissant-ról?

A kör négyszögesítése: mi lesz a croissant-ból, ha egy mestercukrász megpróbálja átértelmezni.   

Bedros Kabranian svéd cukrász egy nagyon is megszokott péksüteményből, a vajas-réteges, foszlós croissant-ből varázsolt valami teljesen szokatlant. A trükk nem egy új recept, szín vagy töltelék használatában van, hanem a süti alakjának izgalmas megfogalmazásában.

A süti feltalálója így vélekedik találmányáról: "A croissant-kockát egy olyan sütőforma ihlette, amivel Kínában találkoztam. Elkezdtem használni ezt a sütőformát, és ezek után csak jöttek az ötletek."

via Fine Dining Lovers

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

10 mesés étel Disney-rajzfilmekből, amiket akár te is megcsinálhatsz otthon

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...