A tócs(n)i és a falafel szerelemgyereke: csicseriborsós lapcsánka

Ha eddig azért nem szeretted a falafelgolyókat, mert túl szárazak, akkor itt a megoldás: csinálj belőle tócsnit!

Azt kell, hogy mondjam, nem vagyok nagy falafelrajongó. Annak ellenére sem, hogy a közel-keleti konyhával, na meg a csicseriborsóval is elég jó kapcsolatot ápolunk. De a falafel az valahogy nem csúszik. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy legtöbbször a rosszul kivitelezett, száraz verzióval találkoztam, és így is él bennem az emléke - ezért nem is nagyon szoktam próbálkozni az újrakóstolással.

RECEPT

Falafel-tócsni

Most mégis egy majdnem falafelt készítettem, a már fent említett okokból: a csicseriborsónak és a római köménynek is nagy rajongója vagyok. Ez az étel gyakorlatilag egy hibrid, hiszen a mi jól ismert burgonyás tócsninknak (más néven tócsinak) a csicseriborsós változata. Sok macera sincs vele, ha konzervből csináljátok, mert akkor megspóroljátok az áztatás és főzés procedúráját. Helyette csak szimplán összetöritek egy krumplinyomóval, és kész.Tálalásnál szórhattok rá újhagymát, koriandert és petrezselymet, de lehet még locsolni rá extra joghurtot is, ami viszont a legjobban passzol hozzá, az egy könnyű, sokzöldséges saláta.

Ezt olvastad már?

Furfangos praktika a tökéletes tepsis pizzáért

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...