Tudtátok, hogy a sült cékla mennyei carpaccio alapanyag? Ha még sosem próbáltátok ezt az egyszerű, de nagyszerű vegán verziót, mindenképp tegyétek meg! Pár szelet ropogós baguette-tel szuper karácsonyi előétel. Nincs más dolgunk, mint egyben megsütni pár céklát, majd miután kihűlt, vékonyra felszeletelni és egy nagy tálon elrendezgetni. Ezután a szeletekre mehet olívaolaj, balzsamecet, pesztó, vagy egy finom mustáros öntet. Végül szórjuk meg az egészet pörkölt dióval vagy mogyoróval, morzsolt tofuval, gránátalma magokkal, vagy friss zöldfűszerekkel, ki mit szeret.
Ha igazán mutatós főételt szeretnétek, próbáljátok ki ezt a sütőtökkel és dióval töltött koszorút. A tészta lehet pizzatészta, leveles tészta, vagy akár rétestészta is, a házi, vagy a bolti is verzió is tökéletes. A töltelékbe itt most ment dió, sült sütőtök, füstölt tofu, friss kakukkfű és rozmaring, füstölt paprika, és egy csipet szerecsendió, de nyugodtan kreatívkodjatok a recepttel, és használjátok a kedvenc alapanyagaitokat. Sült vagy főtt gomba, spenót, gesztenye, alma, vagy akár édesburgonya is mind finom egy tésztakoszorúban. Tálaljátok zöldsalátával és áfonyalekvárral!
Desszertnek egy igazán egyszerű, 5 összetevős kekszet hoztam nektek. Ez a mandulás-fahéjas aprósüti egy német karácsonyi klasszikus veganizált és egészségesebb változata. Puha és omlós, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni, mindenki imádni fogja! Ha valami cuki sütikiszúrót használtok, még ajándéknak is kitűnő!
Jó étvágyat és boldog karácsonyt!
Green Évi
És ezt olvastad már Green Évitől?
Hogy mit főz és eszik egy vegán karácsonykor? Hát töltött káposztát!