Testnedveink alapján szabná ránk ez a cég a sushit - és csak azt tartalmazná, ami a testünkből hiányzik

Vizelet- vagy nyálminta alapján nyomtatott sushi, amelybe pont az kerülne, ami a testedből hiányzik.

Személyre szabott sushi? Úgy tűnik, egy japán cég, az Open Meals most erre vállalkozott - méghozzá saját, szubjektív táplálkozási igényeinkhez viszonyítva, tudományos alapra fektetve gyártja nekünk a sushit.

A 3D-nyomtatóval nyomott sushik pont azt tartalmaznák, amire személyesen szükségünk van

A 3D-nyomtatóval készült falatok egészen konkrétan a fogyasztók nyál- vizelet- és székletmintái alapján készülnének - ezeket elemezve állítanák fel a diagnózist az alanyok tápanyagigényeit illetően. Szóval mindenki azt kapná, amire a testének TÉNYLEG szüksége van.

A projekt megálmodói egy olyan, Sushi Singularity elnevezésű étteremben gondolkodnak, amely robotikus karokkal ellátott 3D-nyomtatókkal működne, a gépbe táplált egyéni adatokkal - így alkotnák meg a falatokat.

A vizionált sushi-étterem

Nyomtatott sushijukat már tavaly bemutatták - a dolog lényege, hogy az érdeklődők egy digitális tápanyagplatformba (illetve -ból) töltenék fel és le adataikat, ez az adatbázis össze lenne kötve a nyomtatóval, ami ehető zseléből készítené a pixelsushikat - ezekben pedig minden tápanyag, amiből az illető hiányt szenved, koncentráltan lenne jelen.

Ebben a csinos kis dobozban érkeznének be a minták

A legfontosabb viszont, hogy a tervezők mintát vennének a felhasználóktól, ez biztosítaná a valóban tudományos alapokat. A mintákat csinos kis szettben kérnének be tőlük - székletet, nyálat és vizeletet.

A megvalósítást 2020-ra tervezik - az ötlet mindenképpen futurisztikus.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Dinara Kasko az egyik legnagyobb zseni, ha cukrászatról van szó - nem bírunk betelni vele

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...