Sajátságos módon óvja a környezetet ez a thai üzletlánc - imádjuk az ötletet!

Ha a kezedbe kerül egy műanyag zacskóba illetve egy gyönyörű zöld levélbe csomagolt termék, melyiknek örülsz jobban? És melyik jobb a környezetednek? 

A műanyagszennyezés megállításáért egyre aktívabban lép fel a világ - végre elindult valami, bár azt egyelőre nem tudni, későn kapcsoltunk-e...

Vannak, akik zero waste, azaz műanyaghulladékot nem termelő boltot nyitnak, a hatalmas multik összefognak, hogy az embertömegek végre 100%-ig lebomló pohárból ihassák mindennapi kávéjukat...

...az Európai Parlament pedig nemrég szavazta meg, hogy 2021-től több, egyszer használatos műanyag termék forgalmazását betiltsák az EU valamennyi országában.

Így néznek ki a csinosan becsomagolt zöldségek

Egy thaiföldi szupermarket is rákapcsolt az ügy érdekében - a maga kedves módján: friss zöldségeiket és gyümölcseiket nem műanyagba csomagolják többé, hanem környezetkímélő módon szuperzöld banánlevelekbe!

A Rimpling nevezetű thai szupermarket egyik észak-thaiföldi egységében, Chiang Mai városában kapták lencsevégre a zöldbe csomagolt friss terményeket - hagymát, paprikát, brokkolit, csiliféléket.

A külsőre is igen csinos megoldás a természetnek is nagyban kedvez - és minden részlete lebomló, ugyanis a zöld csomagocskák szintén természetes anyaggal, egy-egy bambuszszállal vannak átkötve.

Kedves kis zöld csomagok a thai bolt polcain

Dél-Kelet-Ázsiában rengeteg a banánültetvény, és egész évben nő, szóval gyakorlatilag olyan, mintha mi lapulevéllel dolgoznánk - hatékony és kifizetődő. A banánlevelek ráadásul vízlepergetőek, jó vastagok és masszívok, sőt, vegyszermentesek - a megvásárlás után pedig mehet mind a komposztba. Példát vehetne mondjuk Ausztrália is, ahol szintén rengeteg a banán...de persze mi is mindenki gondolkodhatna hasonlóban...

Az egyetlen szintetikus anyag rajtuk az árcédula...

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Műanyagcsomagolás az ételBEN? Sajnos úgy tűnik, igen...

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...