Az óceánban úszó műanyagszemét új életre kel a Starbucksban

Nagy veszélyt jelent a tengeri élővilágra az óceánokban úszó, hihetetlenül nagy tömegű plasztikszemét. Egy cég azonban úgy döntött, luxusterméket csinál belőle.       

A Parley for the Oceans szervezet igyekszik mindent megtenni azért, hogy a tengeri élővilágot súlyosan veszélyeztető plasztikszeméttől megszabaduljanak végre az óceánok. Többek között új típusú, környezetbarát plasztik megalkotását is célul tűzték ki, de a meglévő szemétből is különleges plasztikszövetet készítenek.

Szemétből luxuscikk

A PET-palackokból tisztított műanyag golyócskákat készítenek, majd ezt szőhető fonallá alakítják.

A cég együttműködött már az Adidasszal is, és közösen létrehozták az Ultraboost kollekció több, nagyrészt meseszép kékben pompázó új tagját. Minden cipő az óceánokban úszkáló plasztikszemétből készített anyagból készült.

Üvegkulacs neoprénből készült védőréteggel és bambuszkupakkal

A Parley ezt a speciális szövetet most a Somával együttműködve a gasztronómia szolgálatába állítja. Újrafelhasználható, üvegből készült, 0,48 literes kulacsot dobtak a piacra, amelyet egy Parley-féle különleges szövetből kialakított kék neoprém "burkolat" véd. Az üveg kupakja fenntarthatóan termelt bambuszból készült.

Ez a szép és hasznos üveg sajnos csak az amerikai Starbucksokban lesz hozzáférhető.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Botrány! Nem mosom a húst - és ez nem vicc

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...