Nemsokára kiderül, melyik az ország 10 legjobb étterme - jön a Dining Guide 2019

Nemsokára kiderül, melyik a 10 legjobb étterem az országban, rossz hír azonban, hogy elmaradott a kávékultúra még a magas gasztronómiai kvalitású éttermekben is.  

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán néhány napon belül kiderül, mely éttermek Magyarország legjobbjai

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála hagyományosan az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye. A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is fókuszba került, de újdonság az is, hogy díjazzák az év koktélbárját is.

A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is három nagy egységben közli a tesztelések eredményét. Az étterembe járó közönség által leginkább várt top 100-as lista idén több mint száz éttermet számlál.

Az eddigi streetfood-szekció idén Alternatív vendéglátás címen fut. Itt a "kevesebb több" alapon szigorúbban szelektáltak a kalauz szerkesztői, a valóban legjobb helyeket ajánlva.

A könyv végén pedig tematikus toplistákat találunk, amelyek segítenek eligazodni, ha olyan szempontok alapján keresünk éttermet, mint a legjobb családi vagy a legjobb magyaros vendéglők, vagy ahol a legjobb a rántott húst vagy legjobb vasárnapi ebédet találjuk.

Idén már a kávékat is vizsgálják

Az idei évben újdonság, hogy a kalauz vizsgálta az éttermekben elérhető kávék minőségét, kínálatának érzékenységét. A kategória legjobbját Az Év Éttermi Kávélapja díjjal ismeri el, melyet a Nespresso támogatott. „Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a kávézókat és a kávézás kultúráját dinamikus és pozitív változások jellemzik. Ennek meglétét kerestük az éttermek kínálatában” – árulja el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója, majd folytatja:

„A vendégigények ennek megfelelően ma már mások, ami a kávét illeti. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az éttermek hogyan és milyen minőségben reagáltak a kereslet átalakulására. Azt tapasztaltuk, hogy az éttermek, vendéglátóhelyek nagy többségét még nem érte el a fogyasztási szokások és igények átformálódása. Számos helyen tapasztaltunk pozitív változást, de az éttermekben elérhető kávékínálat sok esetben nem éri el az éttermek magas gasztronómiai kvalitását.”

Rossz hír sajnos, hogy elmaradott a kávékultúra még a magas gasztronómiai kvalitású éttermekben is.

Tavaly először a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz az ország legjobb cukrászdáit is kutatta és vizsgálta. A tavalyi és az idei év tapasztalatai alapján a 2019-es kiadványba egy TOP20 listát állítanak, a legjobbat pedig az Év Cukrászdája díjjal jutalmazzák.

Dining Guide 2019

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2019. február 25-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül, mely az ország legjobb alternatív vendéglátóhelye, továbbra is díjazzák az év séfjét, ifjú séftehetségét, az év legígéretesebb konyháját, leginnovatívabb konyháját, az év borlapját és idén először az év koktélbárját, év éttermi kávélapját, valamint szervizemberét is. A tavalyi évben az este egyik legnagyobb tapsát az életműdíjat átvevő Rosenstein Tibor kapta. Az idei életműdíjas is bizonyára hasonló fogadtatásban részesül majd.

Újítás a gálán

Az idei gála egyik legnagyobb dobása a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide közös szervezésében megvalósuló Made in Hungary top gasztronómiai társulás elindulásának bejelentése lesz.

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2019-es kiadványa a gála másnapjától, idén tehát február 26-tól vásárolható meg az ország nagyobb újságárusainál.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

8 amerikai elnök kedvenc ételei - ezeket szerették az USA legfontosabb emberei

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...