Lélegzetelállító vízalatti étterem nyílt Norvégiában - az UNDER minden, amit szeretünk a morózus, minimalista, letisztult és egész egyszerűen iszonyat menő északi designban...ha megnézitek a képeket, érteni fogjátok, mire gondolunk. A végeredmény aSnøhettaépítész- és designstúdió nevéhez köthető.
A Norvégia déli csücskén elhelyezkedő étterem hosszúkás fa épülete ferdén az Északi-tengerbe fúródva, tulajdonképpen félig a tengerbe süllyesztve olyan döbbenetes látványt nyújt, hogy első blikkre egy vízből kiálló tengeralattjáró és U 96 Das Boat című ikonikus klipje és hangulata ugrott be róla - másokat pedig egy hatalmas, kidőlt fára emlékeztetett.
"Elhelyezi az embert a természetben - ebben az épületben lehetsz a vízfelszín felett, a víz alatt, és a kettő között is" - magyarázza a Snøhetta alapító építésze, Kjetil Trædal Thorsen.
Amellett, hogy alapvetően egy fine dining étteremről van szó, a helyszín professzionális tengerbiológiai kutatóközpontként is funkcionál. Cél volt továbbá, hogy az épület maga mesterséges korallzátonyként is működjön - amint a kagylók, csigák, hínárok moszatok megtapadnak és otthont találnak rajta, az étterem és az épület fokozatosan a tenger szerves részévé válik.
Esténként mintegy 40-50 vendéget tudnak leültetni, és elsősorban a helyi, friss, letisztult ízekre koncentrálnak - pontos infót weboldalukon találsz.