Nem e világi látvány a félig elsüllyesztett, víz alatti étterem Norvégiában - képek!

Ha valaha Norvégia déli csücskén jársz, muszáj megnézned - legalább kívülről. Elsüllyedt tengeralattjáróra emlékeztető étterem és tengerbiológiai központ nyílt.

Lélegzetelállító vízalatti étterem nyílt Norvégiában - az UNDER minden, amit szeretünk a morózus, minimalista, letisztult és egész egyszerűen iszonyat menő északi designban...ha megnézitek a képeket, érteni fogjátok, mire gondolunk. A végeredmény aSnøhettaépítész- és designstúdió nevéhez köthető.

A "süllyedő" étterem teljes valójában

A Norvégia déli csücskén elhelyezkedő étterem hosszúkás fa épülete ferdén az Északi-tengerbe fúródva, tulajdonképpen félig a tengerbe süllyesztve olyan döbbenetes látványt nyújt, hogy első blikkre egy vízből kiálló tengeralattjáró és U 96 Das Boat című ikonikus klipje és hangulata ugrott be róla - másokat pedig egy hatalmas, kidőlt fára emlékeztetett.

Belső tér

"Elhelyezi az embert a természetben - ebben az épületben lehetsz a vízfelszín felett, a víz alatt, és a kettő között is" - magyarázza a Snøhetta alapító építésze, Kjetil Trædal Thorsen.

40-50 vacsoravendéget tudnak leültetni

Amellett, hogy alapvetően egy fine dining étteremről van szó, a helyszín professzionális tengerbiológiai kutatóközpontként is funkcionál. Cél volt továbbá, hogy az épület maga mesterséges korallzátonyként is működjön - amint a kagylók, csigák, hínárok moszatok megtapadnak és otthont találnak rajta, az étterem és az épület fokozatosan a tenger szerves részévé válik.

Eszméletlen látványt nyújt a tenger

Esténként mintegy 40-50 vendéget tudnak leültetni, és elsősorban a helyi, friss, letisztult ízekre koncentrálnak - pontos infót weboldalukon találsz.

Felülnézet
Az épület tengerbiológiai kutatócentrumként is működik
Északi minimalizmus
Éjszakai látkép

Instagramjukat itt találod.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

De miért kontinentális a kontinentális reggeli?

viaés via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...