Mini, pihe-puha shiba inus pillecukrokat dobtak piacra a japánok

Olyan jó a japánoknak! Náluk már kapni az utóbbi évek egyik legtrendibb kutyafajtájából és sokak kedvencéből, a marshmallow-ból keresztezett, shiba inus pillecukrot!

Micsoda piaci résre derült fény már megint! Na de komolyan, ki gondolt volna legelőször shibainu-fejet ábrázoló pihe-puha marshmallow létrehozására, ha nem a japánok, ahol ez a rókaszerű, tömött szőrű ősi kutyafajta (ami egyébként az akita kicsi párja) az egyik legkedveltebb? A Felissimo nevezetű márka volt az elkövető - ők egyébként gyümölcstorta formájú macskaágyat és corgis párnát is piacra dobtak már, szóval nem ismeretlen előttük a cukiságot kimaxoló termékek bevezetése.

via GIPHY

Egyébként már írtunk a mini japán édességekről, itt:

A japánok miniatűr édességeik köré is filozófiát költenek - ez a wagashi, a falatnyi művészet

A kézzel készített édességek amúgy csokoládés-ankos (édes vörösbabpasztás) töltelékkel készülnek, és mintegy 3300 Ft-ért szerezhetők be, innen.

Így néz ki egy vörös rókafejű shibás pillecukor
3 fajta vidám shiba 3 színben
Jól látszik a vörösbabos-csokis töltelék
Így fest a doboznyi shiba
Sokféle fej közül válogathatunk
Kedvenc képünk

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Japán cukorszobor-művészet, az Amezaiku - így kell gyönyörű japán aranyhalat faragni rizsszirupból

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...