Megtaláltuk a világ legjobb reggelizőhelyét!

Egy jó nap jó reggelivel indul. A világon bármerre járunk, mindig keressük az új reggelizős élményeket, de arra igazán nem számítottunk, amit Portóban találtunk.

Kétféle ember van: az egyik, aki sós dolgokat szeret enni reggelire, a másik, aki édeset. Mostani reggeli ajánlatunkkal utóbbi csoportnak kedvezünk, hiszen aportugáliai Porto városában valaki megvalósította az álmukat: nyitott egy helyet, ahol csak és kizárólag gabonapelyheket árul eszméletlenül dögös shake-ekkel. Gyermekkorunk összes nagy kedvencét megtaláljuk itt, ismerős Kellogg’s-os dobozok kacsintanak ránk a hatalmas méretű polcokról.

Az ötlet egyszerű: szerezz be 100-nál is több müzlifélét a nagyvilágból, ne törődj a kalóriákkal és a cukortartalommal, de gondolj az alternatív tejeket kedvelőkre és a reggel (vagy a nap folyamán bármikor) cukorsokkra-vágyókra.

És bumm, már meg is van a nagyszerűen értékesíthető termék, amit mindenki imádni fog, főleg, ha jó helyen választasz a boltnak üzlethelyiséget.

Itt nincsenek szabályok, mindenki úgy keverheti-kavarhatja az ízeket, ahogyan csak szeretné, hiszen 2, 3 vagy 4 ízt tartalmazó csomagból választhatunk. És nem elég az elképesztő gabonapehely-ízkavalkád, még valami őrült toppingot is dobhatunk rá. Szóval itt aztán tényleg senkinek sem kell visszafognia magát. Topping szinte bármi lehet a mini fánktól, a Kit Katen át a Smartiesig. Zavarbaejtő a választék ezen a fronton is.

A piaci verseny és a kísértés persze nagy, mert Portóban – és úgy általában Portugáliában – egy utcába nagyjából két pékségnek vagy kávézónak álcázott cukrászda jut, aminek pultjai roskadoznak a különböző egyáltalán nem diétás és cukormentes édességektől. A szemfülesek persze hamar rájönnek, hogy ezeknek a helyeknek a többségében nem csak az édesszájúak járnak jól, hanem a sós ízekre vágyók is, hiszen a kínálat gyakran kiegészül például omlettel vagy más szendvicsekkel. Furcsaságok persze szendvicsfronton is akadnak, például akkor, amikor az édes tésztájú, cukormázzal fényesített croissant-ba sonka és sajt kerül. De ez már egy egészen másik történet.

Vissza a gabonapelyhes bolthoz! Az a legjobb az egészben, hogy Portóban nem ez az egyetlen hely, ahol ezt a bűnös csemegét megkóstolhatjuk, hiszen a három egység közül mi csak egyet fedeztünk fel, így bőven maradt még nektek is küldetés: enni a másik kettőben vagy akár mind a háromban. Kihívás elfogadva? Várjuk a látogatásról készített képeket!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Fél kiló 165 ezer forintért-ezek a világ legdrágább sajtjai

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...