Megtaláltuk a világ legjobb reggelizőhelyét!

Egy jó nap jó reggelivel indul. A világon bármerre járunk, mindig keressük az új reggelizős élményeket, de arra igazán nem számítottunk, amit Portóban találtunk.

Kétféle ember van: az egyik, aki sós dolgokat szeret enni reggelire, a másik, aki édeset. Mostani reggeli ajánlatunkkal utóbbi csoportnak kedvezünk, hiszen aportugáliai Porto városában valaki megvalósította az álmukat: nyitott egy helyet, ahol csak és kizárólag gabonapelyheket árul eszméletlenül dögös shake-ekkel. Gyermekkorunk összes nagy kedvencét megtaláljuk itt, ismerős Kellogg’s-os dobozok kacsintanak ránk a hatalmas méretű polcokról.

Az ötlet egyszerű: szerezz be 100-nál is több müzlifélét a nagyvilágból, ne törődj a kalóriákkal és a cukortartalommal, de gondolj az alternatív tejeket kedvelőkre és a reggel (vagy a nap folyamán bármikor) cukorsokkra-vágyókra.

És bumm, már meg is van a nagyszerűen értékesíthető termék, amit mindenki imádni fog, főleg, ha jó helyen választasz a boltnak üzlethelyiséget.

Itt nincsenek szabályok, mindenki úgy keverheti-kavarhatja az ízeket, ahogyan csak szeretné, hiszen 2, 3 vagy 4 ízt tartalmazó csomagból választhatunk. És nem elég az elképesztő gabonapehely-ízkavalkád, még valami őrült toppingot is dobhatunk rá. Szóval itt aztán tényleg senkinek sem kell visszafognia magát. Topping szinte bármi lehet a mini fánktól, a Kit Katen át a Smartiesig. Zavarbaejtő a választék ezen a fronton is.

A piaci verseny és a kísértés persze nagy, mert Portóban – és úgy általában Portugáliában – egy utcába nagyjából két pékségnek vagy kávézónak álcázott cukrászda jut, aminek pultjai roskadoznak a különböző egyáltalán nem diétás és cukormentes édességektől. A szemfülesek persze hamar rájönnek, hogy ezeknek a helyeknek a többségében nem csak az édesszájúak járnak jól, hanem a sós ízekre vágyók is, hiszen a kínálat gyakran kiegészül például omlettel vagy más szendvicsekkel. Furcsaságok persze szendvicsfronton is akadnak, például akkor, amikor az édes tésztájú, cukormázzal fényesített croissant-ba sonka és sajt kerül. De ez már egy egészen másik történet.

Vissza a gabonapelyhes bolthoz! Az a legjobb az egészben, hogy Portóban nem ez az egyetlen hely, ahol ezt a bűnös csemegét megkóstolhatjuk, hiszen a három egység közül mi csak egyet fedeztünk fel, így bőven maradt még nektek is küldetés: enni a másik kettőben vagy akár mind a háromban. Kihívás elfogadva? Várjuk a látogatásról készített képeket!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Fél kiló 165 ezer forintért-ezek a világ legdrágább sajtjai

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...