Megkóstoltuk a világ egyik legbüdösebb ételét, és túléltük!

Tilos nyilvános helyen fogyasztani, mert annyira büdös. Megnéztük - és megszagoltuk -, mit tud valójában a durián, a legszagosabb gyümölcs a világon.

A durián a világ legbüdösebb gyümölcse. Az a gyanúm - és ezt a kóstolás csak megerősítette -, hogy ez a hangzatos cím nagyban hozzá is segítette ahhoz, hogy órási rajongótábora alakuljon ki, és ebben kevesebb szerepet játszik az íze.

A rajongótábor amúgy nem vicc, olyan lelkes duriánhívők vannak, akik képesek voltak megfinanszírozni egy kutatást, amiben arra keresték a választ, hogy mitől lehet ennek a gyümölcsnek olyan istentelenül kellemetlen szaga. Végül arra jöttek rá, hogy a gyümölcsben a kénképződés kimagasló mértékű, így ez lehet a kíméletlenül büdös szag forrása.

A durián annyira büdös, hogy egyes országokban nem is engedik tömegközlekedési eszközökre felvinni, sőt, van ahol még a nyílt utcán is tilos a fogyasztása.

Nyilván nekünk is ki kellett próbálnunk:

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Sertésnyelv, szalontüdő, rántott fül - Szánkba vettük a disznó legmegosztóbb testrészeit

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...