Megkóstoltuk a világ egyik legbüdösebb ételét, és túléltük!

Tilos nyilvános helyen fogyasztani, mert annyira büdös. Megnéztük - és megszagoltuk -, mit tud valójában a durián, a legszagosabb gyümölcs a világon.

A durián a világ legbüdösebb gyümölcse. Az a gyanúm - és ezt a kóstolás csak megerősítette -, hogy ez a hangzatos cím nagyban hozzá is segítette ahhoz, hogy órási rajongótábora alakuljon ki, és ebben kevesebb szerepet játszik az íze.

A rajongótábor amúgy nem vicc, olyan lelkes duriánhívők vannak, akik képesek voltak megfinanszírozni egy kutatást, amiben arra keresték a választ, hogy mitől lehet ennek a gyümölcsnek olyan istentelenül kellemetlen szaga. Végül arra jöttek rá, hogy a gyümölcsben a kénképződés kimagasló mértékű, így ez lehet a kíméletlenül büdös szag forrása.

A durián annyira büdös, hogy egyes országokban nem is engedik tömegközlekedési eszközökre felvinni, sőt, van ahol még a nyílt utcán is tilos a fogyasztása.

Nyilván nekünk is ki kellett próbálnunk:

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Sertésnyelv, szalontüdő, rántott fül - Szánkba vettük a disznó legmegosztóbb testrészeit

Legújabb receptek

Aranyló gyöngytyúk húsleves

A gyöngytyúk húsleves nem csupán egy ünnepi fogás, hanem egyben visszatekintés a hagyományokra és az igényes, lassú főzés kultúrájára. Bár a gyöngytyúk manapság kevésbé gyakori ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!