Meghan Markle jótékonysági szakácskönyvet jelentet meg - Vajon mit főzött ki a hercegné?

Meghan Markle, vagyis Sussex hercegnéje jótékonykodik és szakácskönyvet is ír - egyszerre.

2017 június 14-én szörnyű tűzvész tombolt aGrenfell Tower névre hallgató hatalmas londoni toronyházban. A tragédiában 72 ember vesztette életét és további 70 ember megsérült. A hatóságok hajnali egy óra körül kapták a hívást, és az épület ezt követően még körülbelül hatvan óráig égett.

Meghan Markle, vagyis Sussex hercegnéje első, önállóan lebonyolított projektjében azokkal az asszonyokkal dolgozott együtt, akiket valamilyen formában érintett a Grenfell Tower tragédiája.

A hercegné patronálásával és részvételével már kapható az a szakácskönyv, amiben a toronyház változatos etnikumú lakosságának konyhájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Together: Our Community Cookbook (Együtt: a mi közösségi szakácskönyvünk) című kötet 10 fontért - körülbelül 3600 forintért - megrendelhető. Az előszót a hercegné írta.

A könyv bevétele a Hubb Community Kitchen (Hubb Közösségi Konyha) munkáját fogja segíteni. Itt a toronyház tragédiája által érintett asszonyok saját családjuknak és a szomszédaiknak főznek.

A szakácskönyv szeptember huszadikai bemutatóján Meghan Markle és a könyv létrejöttében közreműködő helyi asszonyok néhány fogást el is készítenek a kötetből, és megvendégelik vele a Kensington-palotában összegyűlteket. A Royal Foundation is jelen lesz az eseményen - Harry és Vilmos hercegek, és Katalin hercegné is ott lesz a vendégek között. Rajtuk kívül egy helyi iszlám kulturális szervezetnek (Al Manaar Muslim Cultural Heritage Centre) és a könyv kiadójának, az Ebury Pressnek a képviselői is biztosan megkóstolják majd a hercegné főztjét.

A menün szerepelni fog többek között kókuszos csirkecurry, karamellizált szilvatorta, zöldséges szamosza, csőben sült padlizsán és zöld rizs is.

via Harpers Bazaar

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gyorsétteremben született meg egy baba, és már állást is kapott

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...