Kiderült, melyek az ország legjobb éttermei

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, tarolt Széll Tamásék STAND-ja.  

Széll Tamás és Szulló Szabina fine dining étterme csak nyáron nyitott, de máris Magyarország legjobb étterme

Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta. Az Év Cukrászdája Díjat a tavalyihoz hasonlóan a Mihályi Patisserie, az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Ismét átadta a Dining Guide az Életmű Díjat, melyet Bíró Lajos vehetett át.

Széll Tamás és Szulló Szabina

A fődíj bejelentése előtt idén is átadásra kerültek különdíjak. Idei újdonság, hogy a Dining Guide korábban nem vizsgálta az éttermi kávélapokat, idén azonban erre is sor került. A Dining Guide - Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díjat a Stand Étterem kapta.

Szintén először adták át a Dining Guide - Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díjat, melyet a nemzetközi hírnevet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, az ország legismertebb bártendere, Nagy Zoltán vett át.

A Zwack Izabella Borkereskedés - Az Év Borlapja Díj az Arany Kaviár falát díszíti majd.

Ismét független, külföldi szaktekintélyek határozták meg a rangsort.

Bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás

Az idei gála legkülönlegesebb momentuma a „Made in Hungary” Top Gasztronómia Társulás létrehozásának bejelentése volt. Útjára indul ugyanis egy nagyon különleges és sokra hivatott vállalkozás. A „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai étterem részvételével. A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével.

A „Made in Hungary” alapító séfei:

Anyukám mondta / Dudás SzabolcsArany Kaviár / Kanász LászlóBabel / Veres IstvánBaraka / André BicalhoBorkonyha, Textúra / Sárközi ÁkosCostes / Palágyi EszterCostes Downtown / Tiago SabarigoFricska / Nagy Szabolcs & Giczy AndorKistücsök / Jahni LászlóKollázs / Győrffy ÁrpádMÁK / Mizsei JánosOlimpia / Ádám CsabaOnyx / Mészáros ÁdámPlatán / Pesti IstvánSalon / Wolf AndrásSt. Andrea Restaurant / Barna ÁdámStand, Stand25 / Széll Tamás & Szulló SzabinaTama / Erdei János

A 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Stand

Különdíjak:

• Dining Guide - Römerquelle Az Év Séfje Díj / Sárközi Ákos / Borkonyha & Textúra• Dining Guide - METRO Az Év Innovatív Konyhája Díj / Tiszavirág Étterem• Dining Guide - Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Farkas Richárd / Pajta• Dining Guide - Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díj / Textúra• Dining Guide - Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj / Boutiq’Bar• Dining Guide - Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj / Lizsicsár Miklós / St. Andrea Restaurant• Dining Guide - Zwack Izabella Borkereskedés Az Év Borlapja Díj / Arany Kaviár• Dining Guide - Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj / Stand Étterem• Dining Guide Életmű Díj / Bíró Lajos• Dining Guide Az Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke• Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

● Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs, séf● Arany Kaviár – Kanász László, séf● Babel Budapest – Veres István, séf● Borkonyha – Sárközi Ákos, séf● Costes – Palágyi Eszter, séf● Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf● MÁK – Mizsei János, séf● Olimpia – Ádám Csaba, séf● Onyx – Mészáros Ádám, séf● St. Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf● Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek● Textúra – Sárközi Ákos, séf

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...