Kiderült, melyek az ország legjobb éttermei

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, tarolt Széll Tamásék STAND-ja.  

Széll Tamás és Szulló Szabina fine dining étterme csak nyáron nyitott, de máris Magyarország legjobb étterme

Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta. Az Év Cukrászdája Díjat a tavalyihoz hasonlóan a Mihályi Patisserie, az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Ismét átadta a Dining Guide az Életmű Díjat, melyet Bíró Lajos vehetett át.

Széll Tamás és Szulló Szabina

A fődíj bejelentése előtt idén is átadásra kerültek különdíjak. Idei újdonság, hogy a Dining Guide korábban nem vizsgálta az éttermi kávélapokat, idén azonban erre is sor került. A Dining Guide - Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díjat a Stand Étterem kapta.

Szintén először adták át a Dining Guide - Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díjat, melyet a nemzetközi hírnevet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, az ország legismertebb bártendere, Nagy Zoltán vett át.

A Zwack Izabella Borkereskedés - Az Év Borlapja Díj az Arany Kaviár falát díszíti majd.

Ismét független, külföldi szaktekintélyek határozták meg a rangsort.

Bemutatkozott a „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás

Az idei gála legkülönlegesebb momentuma a „Made in Hungary” Top Gasztronómia Társulás létrehozásának bejelentése volt. Útjára indul ugyanis egy nagyon különleges és sokra hivatott vállalkozás. A „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai étterem részvételével. A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével.

A „Made in Hungary” alapító séfei:

Anyukám mondta / Dudás SzabolcsArany Kaviár / Kanász LászlóBabel / Veres IstvánBaraka / André BicalhoBorkonyha, Textúra / Sárközi ÁkosCostes / Palágyi EszterCostes Downtown / Tiago SabarigoFricska / Nagy Szabolcs & Giczy AndorKistücsök / Jahni LászlóKollázs / Győrffy ÁrpádMÁK / Mizsei JánosOlimpia / Ádám CsabaOnyx / Mészáros ÁdámPlatán / Pesti IstvánSalon / Wolf AndrásSt. Andrea Restaurant / Barna ÁdámStand, Stand25 / Széll Tamás & Szulló SzabinaTama / Erdei János

A 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Stand

Különdíjak:

• Dining Guide - Römerquelle Az Év Séfje Díj / Sárközi Ákos / Borkonyha & Textúra• Dining Guide - METRO Az Év Innovatív Konyhája Díj / Tiszavirág Étterem• Dining Guide - Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Farkas Richárd / Pajta• Dining Guide - Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díj / Textúra• Dining Guide - Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj / Boutiq’Bar• Dining Guide - Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj / Lizsicsár Miklós / St. Andrea Restaurant• Dining Guide - Zwack Izabella Borkereskedés Az Év Borlapja Díj / Arany Kaviár• Dining Guide - Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj / Stand Étterem• Dining Guide Életmű Díj / Bíró Lajos• Dining Guide Az Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke• Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie

Top 10 +2 étterem:

● Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs, séf● Arany Kaviár – Kanász László, séf● Babel Budapest – Veres István, séf● Borkonyha – Sárközi Ákos, séf● Costes – Palágyi Eszter, séf● Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf● MÁK – Mizsei János, séf● Olimpia – Ádám Csaba, séf● Onyx – Mészáros Ádám, séf● St. Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf● Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek● Textúra – Sárközi Ákos, séf

Legújabb receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!