Kávészünet: specialty kávé kemencés nápolyi pizzával felütve - már megint találtunk egy új helyet!

Úton vagy a Balcsira vagy a bécsi vásárba, de elmaradt Pesten a flat white-od? Aggodalomra semmi ok, Budaörsnél tehetsz egy kitérőt a majorba, és pótolhatod a kávéadagod!

Nyilván nem újdonság, hogy Pesten túl is van élet, nem is akármilyen. És ennek a ténynek köszönhetően most ellátogattunk Budaörsre, a Majorba. Itt bizony mesefinom kávékkal kényeztetheted magad, de az ízlelőbimbóid is finomabbnál finomabb falatokkal bombázhatod.

A major a kávés szcénában egyáltalán nem ismeretlen, köszönhetően annak, hogy az egyik primer fővárosi specialty kávézó kistesója, nevezetesen a Fekete a bátyóé, és - bár ő a második gyerek - , semmiben sem marad el az elsőszülöttől. Nekünk óriáskedvenc lett nyáron a hely, mivel, ahogy a bevezetőben is említettem, ha az ember mondjuk a Balaton felé tart, és elmaradt a reggeli kávéja, itt teljes léleknyugalomban és minőségben pótolhatja.

A major közvetetten a Casino Mocca kávépörkölővel áll kapcsolatban, sőt mi több, ők is a kifejezetten aFekete számára pörkölt kávékból szelektálnak.A mostani epizódbanGecse Gergőnek köszönhetően pedig megismerhetjük magát a flat white-ot, így már nem kell értetlenkedve állnod ezelőtt az igencsak trendivé vált elnevezés előtt sem...örülsz?

Ja, és azt se felejtsük el megemlíteni, hogy a major a kiváló kávék mellett saját kertjében rendszeresen szervez grillezéseket is, ahol többek közt autentikus, kemencés nápolyi pizzák sülnek. Szóval érdemes gyakran látogatni a közösségi oldalukat, és szívni magunkba az infót...én szóltam!

major

Nyitvatartás:H-CS: 7:30-15:00P: 7:30-18:00SZ-V: 9:00-18:00Clementis László utca 22. BudaörsFacebook

És ezt a Kávészünet cikket olvastad már az ízHUSZÁRon?

Specialty kávézó Füreden, ahol hipster és yachtos egyaránt megkapja a magáét - itt a Pazar!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...