Csodálkozik valaki azon, hogy a tiramisu az egyik legnépszerűbb édesesség? Nem kell sütni, gyorsan megvan, ezerféleképpen variálható, és szinte képtelenség elrontani. Egyetlen hibát követhetünk csak el: nem bírjuk kivárni, hogy a hűtőben megdermedjen, és idő előtt rávetjük magunkat. Na, ez a mostani édesség is pontosan ilyen...
RECEPT:
Jó, tudom, a tiramisuba kell tojás, és nincs benne se gesztenye, se meggy, és az olaszok ilyet sohasem készítenének. Nem is igazi tiramisu ez, de mégiscsak azt az elvet követi. A krémbe került itt is mascarpone, amit jófajta olasz gesztenyével ütöttem fel, és felvert habtejszínnel lágyítottam. A piskótákat rummal és egy egészen kevés kakaóporral elkevert jó erős feketekávéban fürdőztettem, és szórtam a rétegek közé egy adag magozott meggyet is.
Nem a legfotogénebb darab, az biztos, de azt is lefogadom, hogy senkit nem kell kétszer kínálni vele. Ne lepődjetek meg, ha perceken belül üresre nyalt tányérral jönnek majd repetáért...
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Így ne csinálj szülinapi tortát, mert katasztrófa lesz a vége