Isteni gesztenyés-meggyes tiramisu, amivel nem bírsz leállni!

Imádjuk a tiramisut, és azt is, hogy számtalan verziója létezik - én most egy gesztenyés-meggyes sütés nélküli finomságot készítettem nektek!

Csodálkozik valaki azon, hogy a tiramisu az egyik legnépszerűbb édesesség? Nem kell sütni, gyorsan megvan, ezerféleképpen variálható, és szinte képtelenség elrontani. Egyetlen hibát követhetünk csak el: nem bírjuk kivárni, hogy a hűtőben megdermedjen, és idő előtt rávetjük magunkat. Na, ez a mostani édesség is pontosan ilyen...

RECEPT:

Gesztenyés-meggyes tiramisu

Jó, tudom, a tiramisuba kell tojás, és nincs benne se gesztenye, se meggy, és az olaszok ilyet sohasem készítenének. Nem is igazi tiramisu ez, de mégiscsak azt az elvet követi. A krémbe került itt is mascarpone, amit jófajta olasz gesztenyével ütöttem fel, és felvert habtejszínnel lágyítottam. A piskótákat rummal és egy egészen kevés kakaóporral elkevert jó erős feketekávéban fürdőztettem, és szórtam a rétegek közé egy adag magozott meggyet is.

Nem a legfotogénebb darab, az biztos, de azt is lefogadom, hogy senkit nem kell kétszer kínálni vele. Ne lepődjetek meg, ha perceken belül üresre nyalt tányérral jönnek majd repetáért...

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Így ne csinálj szülinapi tortát, mert katasztrófa lesz a vége

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek