Tamale - tudod, mi az? A Mississippi környéki mexikói bevándorlók népszerű és különleges "szendvicsvariációja", ami nem más, mint kukoricacsuhéba töltött hús, zöldségek, esetleg sajt. A hosszúkás finomság története az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor is a Mexikóból Mississippi államba ki(be)vándorlók magukkal hozták ezen csodás tradicionális receptjüket.
Hogyan készül a tamale?
A nyers kukoricacsuhéba vízzel elkevert masa harinát kennek, ami egy speciális dél-amerikai kukoricaliszt, a közepébe húst, zöldséget, sajtot rétegeznek, feltekerik, főzik, és ezután fogyasztják.
"Nagyapám Mexico Cityből érkezett ide. Felugrott egy vonatra, és a Mississippi deltájánál kötött ki, itt pedig elhatározta, hogy a családi recept alapján készülő tamalét tovább hagyományozza az amerikaiakra is, 1939-ben pedig megnyitotta ezt a helyet" - meséli az egyik tamaléző tulajdonosa a videóban.
A családok generációk óta járnak hozzájuk, 78 éve. Ahogy a tamale elterjedt Mexikóból, és meghódította a Mississippi környéki fekete, majd a fehér lakosságot is, a legfőbb összetevője végig egy dolog maradt: a családi hagyomány, és ez a legfontosabb. Öröklődik a recept, az étterem, az elhivatottság, ezáltal a minőség is.
Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?
A kínaiak feltaláltak valamit, amire lehet, hogy nem volt szükségünk