Ismerd meg a tamalét, a mexikói bevándorlók "töltött káposztáját." Jelszó: kukorica!

A mexikói töltött káposzta, na jó, töltött kukorica, vagy mi a túró. Hús, zöldség, sajt, mindez kukoricacsuhéba tekerve, ősi családi recept alapján.

Tamale - tudod, mi az? A Mississippi környéki mexikói bevándorlók népszerű és különleges "szendvicsvariációja", ami nem más, mint kukoricacsuhéba töltött hús, zöldségek, esetleg sajt. A hosszúkás finomság története az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor is a Mexikóból Mississippi államba ki(be)vándorlók magukkal hozták ezen csodás tradicionális receptjüket.

Csomagolt tamalék

Hogyan készül a tamale?

A nyers kukoricacsuhéba vízzel elkevert masa harinát kennek, ami egy speciális dél-amerikai kukoricaliszt, a közepébe húst, zöldséget, sajtot rétegeznek, feltekerik, főzik, és ezután fogyasztják.

"Nagyapám Mexico Cityből érkezett ide. Felugrott egy vonatra, és a Mississippi deltájánál kötött ki, itt pedig elhatározta, hogy a családi recept alapján készülő tamalét tovább hagyományozza az amerikaiakra is, 1939-ben pedig megnyitotta ezt a helyet" - meséli az egyik tamaléző tulajdonosa a videóban.

A családok generációk óta járnak hozzájuk, 78 éve. Ahogy a tamale elterjedt Mexikóból, és meghódította a Mississippi környéki fekete, majd a fehér lakosságot is, a legfőbb összetevője végig egy dolog maradt: a családi hagyomány, és ez a legfontosabb. Öröklődik a recept, az étterem, az elhivatottság, ezáltal a minőség is.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

A kínaiak feltaláltak valamit, amire lehet, hogy nem volt szükségünk

via

címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...