Ilyet még nem láttál! Gyönyörű 3D-s zselétorták, amiket nem lenne szíved megenni

Mi jut eszedbe a zselés tortákról? Ha a piros gyümölcskocsonyás piskóta, akkor most nagyon meg fogsz lepődni! Ezek a torták valódi műalkotások.

Egy Sydney-ben élő kétgyermekes fiatal anyuka olyan csodákat alkot zseléből, hogy nem hiszel a szemednek.

Varázslatos zseléművészet

Siew Heng Boon, a Jelly Alchemy megálmodója, saját magát pedig zseléművésznek aposztrofálja - és ez tökéletesen megállja a helyét. A tortacsodák alkotásába még csak 2 éve kezdett bele, de nem sokkal azután, hogy megalapította az üzletét, 3. stádiumú mellrákot diagnosztizáltak nála.

Siew Heng Boon azonban nem hagyta, hogy a daganat eltántorítsa kedvenc időtöltésétől, sőt, még a kezelések között is készített 3D-s zselétortákat a kezelőorvosainak. A sütemények elterelték a figyelmét a fájdalomról, a betegségről és a negatív gondolatokról. Boon a mai napig készít zselétortákat, és reméli, hogy másoknak is örömet tud szerezni az alkotásaival.

A gyönyörű alakzatokat fejjel lefelé készíti, ami akár 4 órát is igénybe vehet. A virágokat speciális eszközökkel és injekciós tűvel juttatja a zselébe, ami rengeteg kreativitást és türelmet igényel. A sütemények azonban nemcsak szépek, hanem finomak is: többek között licsi, kókusz, őszibarack és rózsa ízben kaphatók.

Egészen elképesztő, ahogy készül, nézd:

Ha követni szeretnéd Jelly Alchemy-t, az Instagramján megteheted.

Ezt olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

Megdöbbentő karácsonyi szokás a brit királyi családban - és csak a nőkre vonatkozik!

via

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...