Hústorony és bandája - nem mindennapi szobrok Japánból

 Kyoko Takemura japán művész konzervek segítségével alkotta meg furcsa szobrait.  

Egy japán művész, Kyoko Takemuraúgy döntött ideje lerántani a leplet arról, milyenek is valójában azok az ételek, amelyek egy kis fémdobozba zárva utaznak át a fél világon. "Canned" című sorozatában be kívánta mutatni a konzervek természetellenes természetét.

Takemura megszilárdította a konzervek tartalmát, így a lecsupaszított halak, virslik, húskészítmények a maguk szokatlan, kissé gyomorforgató látványával emlékeztetnek arra, milyen furcsa dolgokat produkál az ember vágya arra, hogy minél kényelmesebben éljen. A japán művész izgalmas szobrokat alkotott, amelyek annak emlékműveiként is szolgálnak, hogy az ember a környezete teljes és korlátlan átalakítására törekszik. Ezzel együtt Takemura a szobrokról készült fényképeket tekinti a tulajdonképpeni műalkotásoknak.

A konzervek az iparosodott 19. században jelentek meg, és kétségtelenül hosszasan eltarthatóvá tették az ételeket, de szebbé, étvágygerjesztőbbé biztosan nem.

via IGNANT

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez a társasjáték nem csak izgalmas, de finom is!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...