Egy japán művész, Kyoko Takemuraúgy döntött ideje lerántani a leplet arról, milyenek is valójában azok az ételek, amelyek egy kis fémdobozba zárva utaznak át a fél világon. "Canned" című sorozatában be kívánta mutatni a konzervek természetellenes természetét.
Takemura megszilárdította a konzervek tartalmát, így a lecsupaszított halak, virslik, húskészítmények a maguk szokatlan, kissé gyomorforgató látványával emlékeztetnek arra, milyen furcsa dolgokat produkál az ember vágya arra, hogy minél kényelmesebben éljen. A japán művész izgalmas szobrokat alkotott, amelyek annak emlékműveiként is szolgálnak, hogy az ember a környezete teljes és korlátlan átalakítására törekszik. Ezzel együtt Takemura a szobrokról készült fényképeket tekinti a tulajdonképpeni műalkotásoknak.
A konzervek az iparosodott 19. században jelentek meg, és kétségtelenül hosszasan eltarthatóvá tették az ételeket, de szebbé, étvágygerjesztőbbé biztosan nem.
via IGNANT