Hol együnk Budán? Budai étteremkalauz azoknak, akik már unják a pesti helyeket 2. rész

Budai kedvenc éttermeink nem fértek bele egy cikkbe, meg is írtuk gyorsan a folytatást, hogy tudjátok, merre érdemes indulni, ha a Duna túlpartján tör rátok az éhség.

Szerencsére egyre nehezebben tudunk válaszolni arra kérdésre, hogy melyik Budán a kedvenc éttermünk, ugyanis egyre több van. Cikkünk első részében írtunk már négy kedvencről, aki esetleg lemaradt róla, itt pótolhatja. Most pedig jöjjön újabb 4 hely, ahol szívesen időzünk.

Riso

A Budai Vár alatt bújik meg a Riso, ahol már a név is sejteti: itt bizony nem lehet hibázni, ha az étlapról rizottót választunk. Tradicionális olasz kedvencek és magyar klasszikusok is megtalálhatóak a mediterrán hangulatú étlapon. A belső tér viszonylag kicsi és intim, kívül viszont nagyon tágas, két szintes terasz van, ennek ellenére nem csak nyáron szeretünk ide jönni. Udvarias és gyors a kiszolgálás, ami bár alapállás kellene hogy legyen, sajnos mégis ritka a városban.

Porcellino Grasso Ristorante

Kár is lenne tagadni, hogy imádjuk az olasz konyhát, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy budai sorozatunkban a Porcellino a harmadik olasz hely, amit ajánlunk. Nem tudunk (és nem is akarunk) ellenállni a házi tésztaételeknek és a rusztikus olasz hangulatnak. Már rögtön a bemelegítés is jó: langyos házikenyér, különleges olívaolajok és só. A valaha volt legegyszerűbb és legnagyszerűbb trió. A Mercato a kedvenc kis sarkunk itt: kétszemélyes asztal hangulatos berendezéssel, a legtutibb randi spot. Teraszból itt sincs hiány, az étterem belső részéből csigalépcsőn közelíthető meg a magaslati levegő.

De vissza az ételekhez! A paradicsomleves itt is nagy kedvencünk, sűrű, fűszeres, laktató, a húslevesben frissek és roppanósak a zöldségek (tudjuk, hogy van, aki pont ettől irtózik, de nekünk nagyon bejött). Desszert nélkül nem ér innen elmenni, annál is inkább, mert a diéta már az üdvözlőfalatos kenyérkosárnál elbukik, szóval onnantól szinte minden mindegy, legyen ez egy egyezményes cheat day. És akkor jöhet a desszert, szigorúan a klasszikus olasz vonalon maradva: panna cotta és tiramisu – és azt kívánjunk, ne kelljen ezek közül választani, jöjjön csak mindkettő, aztán lehet osztozkodni – ha muszáj.

EZ is BUDAI

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Budai Pékség, egy Budai Kettő, és egy Budai3, aztán lett az EZ is BUDAI-ban a reggeli mellett ebéd és vacsora is. A napi ebédmenü és az a la carte étlap is jól működik, de a legjobb az egészben, hogy mindez valahol az étterem, a kifőzde és a papírtálcás street food hely között van. Ha végeztünk az ebéddel, akkor a levezető kávéra átsétálhatunk a szomszédba, a Budai Kettőbe, ahol reméljük időközben jobb kedve derültek a pultos lányok, mint amikor legutóbbi látogatásunkkor találtuk őket.

Briquette

A Briquette az egyik legmenőbb barbecue és grill szentély, ahol valaha jártunk. A helyszín: Budakeszi. Képzelj el egy kertet és egy fedett teraszt a legmenőbb grill cuccokkal. Na, pontosan ilyen a Briquette, amit Serényi Zsolt, Szabó Ferenc, Dános Tamás, Báthory Gábor, Mihalko Adrienn és Ramon Domingo Batta visz nagy lelkesedéssel. Nincs fix nyitva tartás, és beugrani sem lehet csak úgy, vannak viszont vacsoraestek, amit akár a haverokkal vagy a családdal összeállva ti is megrendelhettek. Annyi csak a lényeg, hogy minimum 48 órával az esemény előtt jelentkezzetek be. A Széll Kálmán térről a 22-es busz repít minket a Briquette-be. A kocsit érdemes otthon hagyni, mert szemrevaló italkollekciót is betárazott már a csapat, amibe mindenképpen érdemes belekóstolni.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

9+1 hely, ahol ezen a nyáron érdemes nyalni - azaz itt fagyizz szerintünk idén

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...