Ha baromi éhes vagy, a vacsi után már befalhatod az asztalt is!

A Lanzavecchia + Wai designstúdió ehető bútorokkal is kísérletezik. Cukorból készült asztalt és fehércsokiszéket is terveztek.

A Lanzavecchia + Waistúdió kísérleti projektjében a bútorok összes dekoratív, nem szükségszerűen funkcionális elemét el lehet fogyasztani. A stúdió sokféle ehető anyaggal dolgozott, amelyeket egy fekete, letisztult fémvázra épített fel - írja a Dezeen.

A Hard Candy dohányzóasztal egy nagy, piros keménycukor-táblából és három, fekete fémlábból áll, amelyek tetején egy-egy kis korong képezi az rakodófelületet.

via GIPHY

Huszonnégy kilogrammnyi fehércsokit rendeztek el egy "fémsámli" körül, így alakítva ki a Csokiszéket.

via GIPHY

Rizst tartalmazó zsákokat ragasztottak össze keményítővel, hogy ennek a kanapénak a háttámláját és karfáját kialakítsák. Az ülőfelületet pamutzacskókba varrt bab alkotja - kérdéses, mennyire kényelmes.

via GIPHY

Ezt a perforált és törhető sütiből készült asztallapot löncshúskonzervek tartják. Amint elfogy a süti és a konzerv, egy fekete lap marad, ami - legyünk őszinték - asztalnak nemigen nevezhető.

via GIPHY

A projekt aLanzavecchia + Waistúdió szerint a manapság jellemző erőforráshiányra reflektál. Ebből a szemszögből nézve az egykor sokra értékelt díszítmények feleslegesnek tűnnek. A ehető bútorok dekoratív elemei elfogyaszthatóak, ha arra van szükség. Így a bútorok hasznos funkcióikra vannak redukálva, még a díszítménynek is van létjogosultsága: vacsora válhat belőle. Ez a koncepció elsősorban provokatív figyelemfelhívásként értelmezhető. Ha komolyan átgondoljuk a kérdést, az ehető bútorok funkcionalitása igencsak megkérdőjelezhető.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek a sütik nem csak finom ízükkel tesznek vidámmá, hanem egy trükkös hozzávalóval is

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...