Furfangos praktika a tökéletes tepsis pizzáért

Megmutatjuk, hogy nyújtsd pontosan akkora méretűre a tésztát, mint a tepsi. Plusz előny, hogy így sütés után egyszerűbben ki is tudod majd varázsolni a szeleteket!

Igen, egy igazi, jófajta olasz pizzához nem kell sok minden, egy viszont biztosan: fatüzelésű, forró kemence. Nos, szerintem kevés olyan háztartás van, ahol ott áll a sarokban, úgyhogy most szépen térjünk is rá az otthoni pizzasütésre.

Mert bizony lehet ám otthon is fenséges pizzát készíteni, igaz, nem a vékony és ropogós tésztájú olaszt, hanem a legegyszerűbb tepsis változatot. Ehhez árulok most el egy olyan praktikát, amivel még egyszerűbb lesz összedobni.Sokunknak van bevált pizzatészta receptje, így nekem is, most is ezt kevertem be. Pizzaliszttel, kevés sóval és cukorral, valamint élesztővel dolgoztam. Adtam még hozzá kevés olívaolajat, végül pedig langyos vizet, és jó alaposan fényesre és ruganyosra dagasztottam.Ezen a ponton viszont a korábbiakhoz képest nem tálban letakarva kelesztettem, hanem olajjal kentem ki azt a tepsit, amiben sütni szeretném. Rátettem a tésztát, kissé lenyomkodtam és széthúztam, majd fóliával letakarva pihentettem. Kelesztés után pedig jó ruganyos és könnyen nyújtható lett a tészta szerkezete, így villámgyorsan szépen ki is tudtam húzkodni a tepsi szélére.

RECEPT

Kolbászos tepsis pizza

Miért is jó ez az egész? Egyrészt, így tényleg akkora méretűre lehet kinyújtani a tésztát, amekkora a tepsink, a másik előnye pedig, hogy az olajnak köszönhetően sütés után könnyedén kicsusszan a tepsiből!Ajánlom, hogy próbáljátok ki, hiszen tényleg még egyszerűbbé teszi ezt a szuper ételt!

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Egy okos tojástrükk, és mellé a legfinomabb melegszendvics

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...