Februárom hústornyok és alkohol nélkül - azaz ilyen az én böjtöm

Hús, hús, hús - egyél húst! Ezzel a kijelentéssel én maximálisan tudok azonosulni...kivéve februárban, mert a február az más! Akkor se hús, se szesz, mégis várom minden évben.

Pár évvel ezelőttig habzó szájjal kérdezgettem volna mindenkitől, hogyhús és alkohol nélkül mi értelme élni,de mára lecsillapodott bennem ez a viharos belső tenger, mert igenis ki lehet bírni a fenti két csodálatos hozzávaló nélkül is az életet, bár nem könnyű. Szóval egy évben mindössze egy hónap, és simán játékban maradhat az ember!Ha emlékezetem nem csal, akkor körülbelül 5 évvel ezelőtt csináltam végig életem első és igazi böjtjét, ahogy a nagy könyvben meg van írva, ami nem ez a wannabe-sztori volt, amit azóta minden évben pörgetek februárban.

Hogy miért vágtam bele akkor a nagyböjtbe? Kellett a fájás!

Jó nem, igazából csak hajtott a kíváncsiság, hogy kibírom-e...én, aki egy olyan családban nőttem fel, ahol évente több disznóvágás volt, mint nemzeti ünnep, és az alkoholt se mint ellenség ismertem meg fiatalon - a pálinka- és forraltborgőzős hajnalokon, mikor is ittunk a disznó tiszteletére, és arra, hogy ne fagyjon be a seggünk.

Szóval anno úgy éreztem, hogy egy akkora hedonistának, mint én, ez legalább akkora kihívás lesz, mint lefutni egy ultrát, és nem is tévedtem. Dióhéjban a lényeg: minden fejben dől el! Azóta az első real böjtölés után rájöttem, hogy nekem bőven elég, ha kimaxolom ezzel a februárt, mert az a legrövidebb hónap (haha).Mikor megkértek rá, hogy blogoljak erről a 4 hetemről, igazából nem villanyozott fel, mert már nem újdonság, és aggódom, hogy már nem tudok róla olyan elánnal beszélni, főleg mert tudom, hogy mi fog történni - közel semmi!

Dió, cékla, feta | Lencsebolognai

Najó ez nem igaz, az elmúlt évek tapasztalata az, hogy.....

....kisimul a bőröm, 4:30 alatt futom a kilométereket, és ha meglőnek egy intergalaktikus lézervetővel, akkor összeforr a sebem, mint a Wolverine-nek.

Indiai paprikás krumpli, mentaszósszal | Padlizsánfasírt, tahini-szósszal

Szóval, ami tényleg igaz, hogy jobban érzem magam, és kevesebb Viszockijt hallgatok. Jobban alszom, és basszus, a regenerációm is felgyorsul.

Érdekesség: idén már januárban elkezdtem rákészülni a dolgokra, azaz egyre kevesebb húst ettem, és megfigyeltem, hogy egy közel 43 km-es teljesítménytúra után nem úgy éreztem magam, mint akin átment egy úthenger, és aztán még baseballütőkkel is összevertek. Volt egy kis izomláz a combomban, és annyi.

Azt, hogy ez a fejlődés csodálatos ironman-szervezetemnek köszönhető-e, vagy annak, hogy rengeteg növényi kaját toltam magamba, nem tudom, de a második tézis asszem hihetőbb.

Puliszka és szójás gombapörkölt | Sült karfiol és csicseriborsó snack

Szóval okoskodni, megtéríteni és prédikálni nem fogok, ellenben majd megmutatom, hogy miket ettem és hol. Mert jó vega kaját rendelni Pesten továbbra is nagyon nehéz - azokat én csinálom, otthon! És amennyire rohadt beképzelt mondatnak hat ez, annyira igaz, sajnos. Jó, de nem sír az arcom tovább, mert tényleg egyre jobb és jobb helyek nyílnak, ahol lehet hús nélkül is táplálkozni úgy, hogy nem leng be mindent feltétlen a curry-fűszerkeverék illata.

Egy hét múlva jelentkezem újra itt, akkor már megvilágosodva...ja, és a képek a tavalyi böjtöm szelekciójából származnak! Oké-oké, nem egy NENI bécsből, de azért mégis az kb. Na!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Az utcán a kezünkből ettük a lecsót és a pörköltöt, és imádtuk! Két új helyet teszteltünk - VIDEÓ

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...