Ezzel tömi a fejét a gyereked sutyiban - avagy így eszik egy 24 éves a nagyvárosban

Mi, fiatalok tudjuk, mi egészséges: a gyümölcsök és a zöldségek kellenek a teljes élethez, de mindig jön egy jó buli, és borul az egészséges életmódról szóló "maszlag".

Kedves Szülők! Szorítsák most a fejüket a térdük közé, és próbálják meg nyugodtan kezelni a tényt, hogy a gyerekeik módfelett hektikusan esznek!

Otthonról fagyis dobozban elhozott pörkölt vagy mekis fagyi sült krumplival. Mind mindennapos táplálék, ha fiatal vagy bármilyen nagyvárosban. Bár tudjuk, mit kéne enni, mi az egészséges, sokszor figyelmen kívül hagyjuk. Plusz ez az a kor, amikor az önjutalmazás először lép színre.

Először van saját keresetünk, és néha, nagy ritkán megengedünk magunknak egy kis fényűzést is. Persze elég bután csináljuk.

Az egész napos önmegtartóztatás, hülye diákmunkák, esetleg az első igazi munkahely stressze vagy egy küszöbön álló vizsga bizony befolyásolja a napi kajabevitelünket. Teljesen ingatag a hangulatunk és furán választjuk ki, mi a prioritás számunkra. Olykor előbb költünk bulira és különleges programokra, mint ennivalóra.

Ez egy kép egy olyan estéről, amikor minden pénzemet alkoholra költöttem

Ezekből a meggondolatlan költekezéseimből származnak a legviccesebb kajakombinációim. Ez az az állapot, amikor annyira nincs pénzem, hogy minden morzsára rávetem magam, amit magam körül találok. Nálam a mai napig játszik a lapkasajtos paradicsomos pirítós vagy a tejfölös kifli, de ebbe a csóró kategóriába tartozik még a 150 forintos instant ramen is.

Más esetekben pedig mi, fiatalok képesek vagyunk a bérletre félretett pénzünket is elverni, csak hogy a kedvenc helyünkön tömhessük a fejünket ázsiai kajakülönlegességekkel vagy hatalmas szörnyburgerekkel.

Aztán ott vannak a részeg kajakalandok. Ezek azok az alkalmak, amikor alkoholmámoros állapotban csellengünk a városban élelem után kutatva. Biztos szpot a gyros, a Meki (és más hasonló étteremláncok), de bizony az "éjjelnappalik" polcain szomorkodó kétnapos pogácsák is gazdára találnak másnap hajnalra. Eszünk mindent, amit meglátunk, vagy amire marad pénzünk az este végén.

Teljesen elképzelhető, hogy a város egyik legmenőbb klubjában koktélozunk egész este, majd egy kapualjban kuporogva majszolunk el egy 200 forintos pizzaszeletet.

Igen, fiatal vagyok. Szeretek bulizni, eljárkálni otthonról. Szeretek hülyeségeket enni rendszertelenül. Napközben superfood salátákkal kényeztetem a szervezetemet, majd este beverek egy gyrostálat, de szerintem ez:

TÖK OKÉ!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Az olasz szupernagyik így készítik a tésztát!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...