Ezek a fotorealisztikus gyümölcsfestmények totál elvarázsolnak hangulatukkal

Részletgazdag citrusok vagy barackok, amelyeknek az utolsó rostszáluk is megelevenedik a vásznon. Ez a festő főként gyümölcsökről alkot fotorealisztikus képeket.

Úgy döntöttünk, hogy visszahozzuk kicsit a nyarat a nyákos januárba. Ezek a furcsa hangulatú, főként nyári gyümölcsökről festett fotorealisztikus festmények nem akarnak semmit mondani, egyszerűen szépek: színesek, lenyűgözően részletgazdagok, kiválóan tükrözve a természet hibátlanságát - mégis van bennük valami '70-es évekbeli kopottas képregényes-scifis hangulat. Ezzel együtt viszont a színek, fények és árnyékok kombinációja olyan hatást eredményez, mintha átsütne, átvilágítana rajtuk a Nap.

A festő nem más, mint Dennis Wojtkiewicz, akinek munkásságát weboldalán találjátok, itt.

Ez bizony egy citrom

Az ohioi festő saját bevallása szerint azért szeret gyümölcsöket festeni, mert nagyobb mozgásteret engednek neki, mintha egy emberi alakot próbálna megörökíteni.

"Gyakorlatilag tradicionális csendéleteket készítek egy kicsit "kortársabb" megközelítésben: a végeredmény minimalista, de az eljárás igen összetett."

Őszibarackgerezd

Wojtkiewicz egyébként egyetemi tanár, festészetet tanít a Bowling Green State University-n, ezen alkotásai a leghíresebbek között vannak.

Gyakorlatilag bármelyiket kiraknánk a falra, Ti hogy vagytok vele?

Tüskés uborka
Érdemes megnézni a rostok kidolgozottságát
Kiwi félbevágva
Világító citromgerezd
Lilahagyma - egyik kedvencünk
Narancsgerezd
Tüskés uborka belülről
Sárgadinnye magháza
Dupla kantalúp dinnye
Tüsk uborka
Görögdinnyék párban
Őszibarack nagyon közelről

Még több festmény itt!

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Két fotót ollóz össze ez az apuka...az eredményt pedig csak imádni tudjuk

inspiráció

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...