Enzsöl Balázs édességei mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Enzsöl Balázs nevéhez hűen angyali desszerteket készít, és főleg mirror-glaze technikával dolgozik. Nézzétek meg, ahogy a tükörsima desszertgolyóba belevágja a kését!

"A cukrászat viszonylag későn talált meg, eredetileg közgazdásznak készültem, majd a hadseregben szolgáltam [...], aztán eljött a nap, amikor úgy éreztem, nekem a cukrászat az igazi szenvedélyem, és elindultam Angliába, hogy szó szerint legalulról kezdve beküzdjem magam az éttermek világába. 2004-ben mosogatóként kezdtem [...] 2016-ban Barcelonába költöztem, ahol Albert Adrià Hoja Santa nevű Michelin csillagos éttermébe vettek fel cukrászfőnöknek" - írja weboldalánEnzsöl Balázs profi cukrász.

Enzsöl Balázs

Instagramját követve viszont azt vehetjük észre, hogy azóta sem állt meg, itthon (is) tartózkodik mostanság, többek közt cukrász-továbbképzéseket tart, sőt, a Kreinbacher éttermének desszertjeit is ő álmodja meg.

Külön adalék, hogy az országban elsőként ő kezdett dolgozni a tavalyi év egyik kuriózumának számító rózsaszín csokival. Például alkotott belőle egy ilyet:

Nézegessétek Instagramját - legtöbb desszertje mirror-glaze technikával készült, tükörsima szépség:

Ezeket láttad az ízHUSZÁR magazinon?

6 ok, ami miatt a skandináv lakások a legszebbek

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!