Élet a kotyogóson túl: 3 alternatív kávéfőző eszköz, ami sokkal jobb, mint gondolnád!

Szögezzük le, imádom a kotyogós kávéfőzőmet, mert ezzel is lehet jó kávét főzni. Kipróbáltam 3 alternatív kávéfőző eszközt, amiket szerettem, ezért nektek is megmutatom őket.

A kávézással úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokikkal: a létező összes fajtáját szeretem. Szívesen kalandozok a specialty kávék világában, de ugyanilyen lelkesedéssel hajtok le egy olasz pörkölésű eszpresszót is. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy a már megszokott kávékészítési módszerek mellett újakat is kipróbáljak.

V60

Egyszerű filterkávékészítő-eszköz, amibe csak egy papírfiltert kell beletennünk, ezt megnedvesíteni, majd jöhet a kávéőrlemény és körkörös mozdulatokkal rálocsolva a megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű forró víz. A kávé a csepegtetés módszerével készül el, így több lesz benne a koffeint, mint egy klasszikus eszpresszóban. Személyes kedvenceim a japán HARIO által gyártott porcelán V60 Dripperek.

Aeropress

Utazáshoz ideális kávékészítési módszer, és valljuk be, a nyári barangolások alkalmával nem mindig adott a minőségi kávékínálat – nagyban függ ez persze attól, hogy hová megyünk. Csupa műanyagból áll a szett, így a szállítása is egyszerű, és a kávén kívül tényleg csak egy kis forró vízre lesz hozzá szükségünk. Ráadásul kitűnően kísérletezhetünk is vele, mert a kávé mennyiségétől és a víz hőfokától függően különböző ízű és intenzitású feketéket készíthetünk.

Frenchpress

Elárulok egy titkot: imádjuk. És azt is elmondom, hogy miért: mert ebben bizony nem csak kávét, hanem akár tejhabot is készítek. A dán BODUM cég frenchpresseszközei valóságos mini műalkotások, műanyag, illetve ezüst- és rézszínű darabjaiért is rajongok. Könnyen azt gondolhatnánk erről a kávékészítési módszerről, hogy francia találmány, de meglepő módon olasz. Jó eséllyel a frenchpressel már te is többször találkoztál, hiszen ez a legegyszerűbben beszerezhető filterkávékészítő-eszköz.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Erre biztosan számíthatsz most a Lovin, ha kirobogsz a Food Truck Show-ra - VIDEÓ

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...