Díjat nyert a Michelin-csillagos étterem menő magyar kártyalapos étlapja

A designvilág Oscar-díjaként emlegett Red Dot díjjal jutalmazták a Studio Nur kártyapaklira hasonlító menükártyáit, melyek a Michelin-csillagos Costes étteremnek készültek. 

A budapestiStudio Nur elnyerte a világ legrangosabb designdíjaként számon tartott Red Dot elismerést a különleges formátumú étlappal, ami a Costes étterem számára készült.

A nagy presztizsű díj egy hármas együttműködés eredménye, az első Michelin-csillagos étterem akkori séfje, Palágyi Eszter adta az ötletet a menükártyákhoz, a Laki Eszter vezette Studio Nur tervezte meg, a csúcsminőségű nyomdatechnológiáért pedig az Inkredible Letterpress felelt.

Az étlap különlegessége, hogy akár egy kártyajátékban, a különböző ételekkel illusztrált lapokból választhatják ki a vendégek a fogyasztani kívánt fogásokat.

Gratulálunk!

A prémium minőségű kártyalapokon magyar és angol nyelvű leírás található az adott ételről és annak meghatározó alapanyagáról. A kártyák között elhelyezett 'joker' lapnak köszönhetően arra is lehetőségünk nyílik, hogy üzenjünk valamit a séfnek.

A bővíthető pakli lapjai kétrétegű, felületében finoman strukturált papírból készültek, melyek a kártyajátékoknak megfelelő grafikai elrendezéseket követik.A kártyalapok frontján az adott fogás fő alkotóeleme szerepel, amit sematikus vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jelenítenek meg.

Ezeket olvastad már?

Ezek a legjobb magyar éttermek

A már az előző években is többször díjazott Michelin-csillagos budapesti Onyx étterem nyerte a 2015-ös az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.

Nosalty

Címlapkép: Zoltán András

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...