Csodaszép "rézedények", amikben nem ragad oda az étel

Ha imádod a rézedényeket, most itt a lehetőség, hogy olcsóbban is beszerezz olyan darabokat, amelyekben még oda sem ég a kaja.  

Jól ismerjük a fekete teflonedényeket. Mindannyiunk konyhájában megtalálható egy-egy ilyen praktikus darab, amit féltve óvunk - kés vagy fémvilla soha nem érintheti a felszínét. Ha mégis meglátjuk, hogy egy családtagunk villájával közelít a teflonedény felé, testünkkel is megóvjuk féltve őrzött kincsünket.

Úgy tűnik azonban van egy másik anyag is, ami képes tapadásmentes felületet biztosítani. Köztudott, hogy a réz kitűnő hővezető - gyorsan és egyenletesen melegszik át. Sajnos egy-egy teljesen rézből készült edény nem olcsó mulatság, egy-egy edény ára körülbelül százezer forinttól indul, de egy nagyobb darab ennek duplájába is belekerülhet.

Akit vonz a réz csillogása, az nem kell, hogy ekkora összeget kiadjon.

Vannak olyan tapadásmentes, kerámiabevonatú, alumíniumból készült edények, amelyek belső felületét rezesre színezik, így egyszerre élvezhetjük a réz szép árnyalatát és a tapadásmentes felületek előnyeit.

Egyes gyártók porított rezet kevernek a kerámiaburkolatba, de ez az adalék csak a színért felelős. Egy ilyen edény már négy- ötezer forintért a mienk lehet, de egy jobb minőségű darab sem kerül többe hét- nyolcezer forintnál.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Malom a konyhaasztalon - ez nem a képzelet szüleménye

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...